Medi ambient

Medi Ambient

Recuperar l’entorn fluvial del Llobregat

L’AMB inverteix 1,9 milions d’euros en treballs de millora a la banda dreta del riu a Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi

A l’estiu, les obres hauran acabat a Pallejà i estaran iniciades a la resta de poblacions

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) millorarà al llarg d’aquest 2021 el camí fluvial del marge dret del riu Llobregat, amb actuacions a Pallejà, iniciades la setmana passada, a Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi, tots aquests a la comarca del Baix Llobregat. En conjunt, es pretén crear una xarxa bàsica d’accessos al riu, millorar camins secundaris i instal·lar equipaments a l’espai fluvial. L’AMB es proposa, així, millorar la qualitat ambiental del Llobregat i fer compatible l’ús social i lúdic amb la recuperació mediambiental i relligar els camins de cadascuna d’aquestes poblacions amb la xarxa de camins fluvials existents al riu Llobregat, que té més de 60 quilòmetres de traçats dins de la metròpolis de Barcelona a banda i banda del riu, des de Martorell fins a la desembocadura, al Prat de Llobregat.

En el cas de Pallejà, la intervenció té un pressupost de 599.732,56 euros, ha estat adjudicada a Ambitec Servicios Ambientales i té un termini d’execució de set mesos. D’aquesta manera, les obres acabaran cap a l’estiu, però les plantacions es duran a terme durant la tardor, ja que l’estiu no és època idònia per fer-ho. L’AMB, l’Ajuntament de Pallejà i els fons Feder financen els treballs.

En aquest projecte es preveu que els treballs a Santa Coloma de Cervelló comencin entre els mesos de març i abril, amb un pressupost de 360.000 euros; els de Sant Boi de Llobregat, entre abril i maig, amb un pressupost de 599.685,15 euros, i els de Sant Vicenç dels Horts, a l’estiu, amb un pressupost de 360.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona