Medi ambient

Canvi en la neteja viària i la recollida a Santa Coloma

L’empresa pública Nora, del Consell Comarcal, assumirà el servei l’1 de juliol

L’Ajuntament traurà els contenidors i introduirà el porta a porta, el 2022

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha delegat el servei de recollida de residus i neteja viària al Consell Comarcal de la Selva a partir de l’1 de juliol i durant quatre anys.

L’Ajuntament i el Consell Comarcal signaran un conveni que estableix que l’ens supramunicipal, mitjançant l’empresa pública Nora, vetllarà per la resta, les fraccions paper i cartró, vidre i envasos, l’orgànica, la fracció vegetal, els voluminosos, la neteja viària i la gestió de la deixalleria. El servei està valorat en 1,266.681,43 euros a l’any, que és el que pagarà el consistori al Consell.

El regidor de Medi Ambient, Pep Prat (Independents-IdSelva), valora que la delegació a Nora hauria de facilitar alhora el canvi de model de recollida i la introducció del porta a porta (PaP), que podria ser una realitat abans de l’estiu del 2022. “La delegació al Consell s’ha fet per això: perquè sigui més fàcil el canvi de model.”

A Santa Coloma l’empresa que presta el servei és, des del 2012, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Des del 2017 ho fa amb pròrrogues perquè el contracte va vèncer. Els treballadors de l’empresa seran subrogats a Nora, la qual cosa anirà en benefici dels treballadors, assenyala Prat.

“No dona resposta”

En el ple del 29 de desembre, el primer tinent d’alcalde i exbatlle, Joan Martí (ERC), va reconèixer que el model dels contenidors “no dona resposta” a Santa Coloma de Farners perquè el percentatge de recollida no supera el 50%. Altres pobles de la comarca, com ara Breda (92%) i Vilobí (91,93%), gairebé dupliquen l’índex colomenc amb el PaP. En el ple de la setmana passada, la delegació al Consell Comarcal es va aprovar amb 14 vots a favor i dues abstencions.

Prat reconeix que el PaP no serà fàcil d’introduir perquè a Santa Coloma –detalla– hi ha un nucli urbà, blocs de pisos, cases unifamiliars i urbanitzacions. Amb dades del gener del 2020, la capital de la Selva té 13.363 habitants.

LA XIFRA

4
anys
durà el Consell Comarcal la neteja i la recollida de Santa Coloma. FCC ho fa des del 2012 i ho farà fins al juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona