Medi ambient

El Noguera Pallaresa vol figurar entre els millors

El Parc Natural de l’Alt Pirineu treballa en l’elaboració de la candidatura per obtenir el certificat Wild Rivers Site per al tram alt del riu Noguera Pallaresa, entre el seu naixement al pla de Beret i l’embassament de Borén. La capçalera d’aquest riu presenta un estat de conservació excepcional i no té cap focus de contaminació. Per obtenir l’etiqueta, cal acreditar la naturalesa verge del riu a partir d’un seguit de criteris socioecològics en una avaluació. A més, promotors locals han d’establir un pla de conservació plurianual, de cinc anys de mitjana, en col·laboració amb grups d’interès, de manera que la implicació dels actors locals és clau per a l’èxit del projecte. Al llarg d’aquest any, el Parc Natural de l’Alt Pirineu impulsarà l’elaboració d’una diagnosi de l’estat de conservació i un nou procés de cocreació amb agents locals clau per construir plegats el pla de maneig d’aquest riu.

Si obté aquest reconeixement, el Noguera Pallaresa es convertiria en el primer riu de tot l’Estat a aconseguir aquestadistinció. A tot Europa, hi ha més de 25 cursos de riu que disposen de la certificació, la majoria a França. La iniciativa forma part del programa World Rivers, que es va impulsar amb el suport de WWF França i altres ONG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona