Medi ambient

Acord per renaturalitzar Radio Liberty, a Pals

En Comú Podem pacta al Parlament amb JxCat i ERC, al govern, una esmena per treballar per la recuperació definitiva d’aquest espai

El grup parlamentari d’En Comú Podem ha pactat amb Junts per Catalunya i ERC, al govern de la Generalitat, una esmena transaccional on s’insta “a retirar com més aviat millor les edificacions que queden encara de l’antiga Ràdio Liberty”, a Pals, i a treballar perquè sigui la Generalitat qui lideri la recuperació definitiva d’aquest espai natural”.

Aquesta esmena aprovada a la comissió de Territori amb les abstencions del PP i Cs, és, a la pràctica, un pas rellevant per avançar cap a la renaturalització d’aquest espai. L’esmena aprovada, que no és vinculant, també aposta per preservar les restes arqueològiques que hi puguin haver i per potenciar tots aquells projectes que siguin compatibles amb els valors mediambientals. Els terrenys de Radio Liberty havien estat proposats per la Fundació Mar per construir-hi un complex que ocuparia més de 6.000 m² amb dos grans aquaris. A més, quan l’Estat, propietari dels terrenys, els va cedir a la Generalitat, es va signar un conveni amb un pressupost per dur a terme precisament una operació de renaturalització o restauració dels terrenys.

Satisfacció

Sergi Nuss, de SOS Costa Brava i Naturalistes de Girona, es va mostrar ahir satisfet, especialment perquè “el govern es comença a fer seu el discurs que cal renaturalitzar aquest espai, tal com ja es va fer amb el projecte Life Pletera, a Torroella de Montgrí”.

“El que és important d’aquesta esmena és que descarta portar a terme una concessió a un privat per explotar aquest espai durant un període de temps i, també, el més rellevant és que la Generalitat comença a fer-se seu el discurs que cal treballar per restituir i renaturalitzar aquest emblemàtic espai de Pals”, destaca Nuss.

LA FRASE

L’esmena descarta portar a terme una concessió a un privat per explotar aquest espai
Sergi Nuss
SOS costa brava i naturalistes de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona