Medi ambient

La temporada de platja comença amb menys sorra al litoral de Badalona

Es preveu una afluència superior de banyistes durant els mesos d'estiu a causa de la crisi

Els temporals d'aquest hivern van afectar especialment les platges dels extrems del litoral badaloní, la de la Barca Maria, a tocar de Montgat, i la de la Mora, fronterera amb Sant Adrià de Besòs. Aquesta darrera es va arribar a quedar sense sorra, però amb el temps s'ha anat recuperant parcialment. La regidora de Medi Ambient, Mercè Rius (CiU), assegura que aquest fet va motivar l'Ajuntament de Badalona a fer una petició al Ministeri de Medi Ambient per optar a la regeneració de la sorra, tal com es fa a la ciutat de Barcelona i en alguns municipis costaners del Maresme. La petició no ha obtingut resposta i Badalona inicia la temporada alta de bany amb un volum de sorra menor que el d'anys anteriors.

El que sí s'han fet són algunes millores per tenir la platja a punt, sobretot pel que fa a la millora dels accessos. S'han instal·lat escales desmuntables a les platges del pont del Petroli i la Mora. A la platja del pont d'en Botifarreta s'ha ampliat la vorera dels costats de mar amb passeres de fusta a l'espai que havien ocupat els restaurants Belluguets, El Refugi i la sala La Villa. Precisament en aquest espai s'han guanyat 500 metres quadrats de sorra i s'hi han instal·lat dues dutxes noves. També s'ha col·locat una altre línia de vida, una corda amb boies que s'endinsa al mar, a la platja de l'Estació. Amb aquesta, ja són onze les línies, que serveixen per prevenir accidents i poder garantir la seguretat dels banyistes.

Millores a la barca Maria

Està previst que a finals d'aquest mes comencin els treballs de restauració de la barca Maria, l'embarcació de fusta que hi ha situada en un extrem del passeig Marítim i que dóna nom a la platja. Els treballs inclouran també l'adequació de tot l'entorn.

Al llarg del litoral s'instal·laran quatre pistes de voleibol del nou model i cinc pals d'acer inoxidable per a la megafonia i les banderes de senyalització de l'estat de la mar.

Per afavorir l'estalvi d'aigua, s'han instal·lat mecanismes estalviadors d'aigua a totes les dutxes. Fruit de l'estalvi és també la reducció del servei de recollida de sòlids flotants, que no ha començat a funcionar fins avui.

La crisi també fa que les previsions d'afluència de banyistes a les platges de Badalona siguin superiors a les d'anys anteriors, ja que, segons apunta la regidora de Medi Ambient, «hi haurà més persones que no marxen de vacances i opten per venir a la platja de Badalona».

La Festa del Mar es manté tot i les retallades

La Festa del Mar es manté, tot i que des de l'àrea de Medi Ambient ja s'ha dit que les retallades pressupostàries afectaran el nombre d'activitats lúdiques. La festa es farà el diumenge dia 6 de juny i mantindrà els tallers organitzats per les entitats i col·lectius de la ciutat que promouen activitats relacionades amb el mar i de sensibilització ambiental. El vaixell que en edicions anteriors ha anat passejant els badalonins pel litoral de la ciutat no hi serà i no hi haurà cap activitat de gran format. L'any passat, el vaixell no hi va ser però es va aprofitar la Festa de Mar per fer la presentació en societat del pont del Petroli. Per aquest motiu es va posar un trenet que unia el final del tram del passeig Marítim urbanitzat, a l'altura del carrer de Mar, amb el pont esmentat i també es va fer una cercavila amb criatures marines de gran format i acompanyament musical. La regidora de Medi Ambient ha destacat que la festa s'ha pogut salvar «gràcies a la col·laboració desinteressada de moltes entitats que munten activitats de manera voluntària».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona