Medi ambient

Enllestit l’itinerari dels estanyols de la Puda de Banyoles

S’hi han dut a terme diversos treballs per facilitar-hi la visita

La inversió ha pujat a més de 38.000 euros

El Consorci de l’Estany ha enllestit les obres de conservació i millora del pla dels estanyols de la Puda, a la zona sud de Banyoles, que tenen per objectiu facilitar la visita de les persones a aquest espai singular i compatibilitzar-ho amb el desenvolupament dels hàbitats naturals i les espècies d’interès de la zona. Per altra banda, també s’ha millorar l’estructura forestal dels boscos de salzes i freixes de dues finques públiques d’aquesta zona.

En concret, s’han executat actuacions de manteniment, encarades al tractament de la flora de l’entorn i de restauració i millora de les vies pedestres que recorren la zona, incloses a l’itinerari 2 de la ruta de la Puda i les Estunes. Els terrenys on s’ha actuat són del terme municipal de Banyoles i propietat de l’Ajuntament i estan gestionades pel Consorci.

Aquest terrenys s’inclouen íntegrament a l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles i a la Xarxa Natura 2000 i estan catalogades com a espai RAMSAR.

Les obres han durat tres mesos, han tingut un cost total de 38.164 euros, subvencionats en el 83,5% per la Diputació de Girona en el marc de la campanya de suport als consorcis per a la realització de projectes per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural en espais d’interès natural de l’any 2019.

Les actuacions dutes a terme al pla dels Estanyols s’emmarquen en les tasques que el Consorci de l’Estany realitza des de 2004, quan es va crear aquesta entitat pública a partir de la subvenció del primer Projecte LIFE Natura i l’impuls dels ajuntaments de Banyoles i Porqueres, la Diputació de Girona i el departament de Territori i Sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona