Medi ambient

Reclamen l’eixamplament del riu Tordera

Més de 50 experts insten a descartar estructures dures després del ‘Glòria’

Una dotzena d’entitats i més d’una cinquantena d’experts, incloent-hi biòlegs i ambientòlegs, reclamen que l’actuació al riu Tordera després de les destrosses del temporal Glòria es basi en la regeneració natural i el seu eixamplament. Consideren que el temporal és “una oportunitat única per corregir errors del passat” i descartar estructures dures com esculleres i espigons en la franja costanera i al riu. Han lamentat, a més, actuacions recents a Hostalric i al Rec Viver (Malgrat).

Els promotors de la petició han redactat el manifest La Tordera després del temporal ‘Glòria’, i ara què?. En un comunicat, demanen que s’ampliïn els límits del riu, una ampliació que inclogui les ribes i les riberes. El riu Tordera neix al Montseny (Vallès Oriental) i desemboca entre Malgrat de Mar (Maresme) i Blanes.

El manifest també demana que es corregeixin les sortides naturals de les torderades al mar, actualment ocupades per tres càmpings (La Tordera i Las Naciones, a Malgrat, i El Pinar, a Blanes). També demana que la caseta i els tubs de l’emissari i de captació del planta dessalinitzadora de la Tordera siguin en un traçat més allunyat del riu, ara que s’han trencat i s’hauran de substituir, i que es compleixin els cabals mínims del riu, que no se sobreexploti l’aqüífer de la Tordera i que s’obtingui més aigua de la dessalinitzadora, “que funciona a mínims”.

Entre la dotzena de signants, hi ha l’Associació Salvem Pinya de Rosa, l’entitat mediambiental S’Agulla de Blanes, la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme i, a títol individual, Rafael Sardà (CEAB), el biòleg Gabriel Borràs i el doctor en biologia ambiental Josep Maria Mallarach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona