Medi ambient

Medi Ambient

Cala Morisca i 89 urbanitzacions més

SOS Costa Brava exposa a Tossa que la desclassificació d’urbanitzacions del PDU queda curta

Per De Ribot, el projecte tossenc anul·lat era insostenible

Després de Cadaqués, Barcelona i Palafrugell, entre d’altres, la plataforma SOS Costa Brava va fer parada, dissabte, a la casa de cultura de Tossa de Mar. El motiu: precisar quins efectes té en el municipi el pla director urbanístic (PDU) de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Girona, aprovat inicialment per la Generalitat al desembre. A Tossa, s’han desclassificat tres sectors on no es podran construir un total de 152 habitatges.

L’acte, introduït per Maria Eugènia Serrat, va servir perquè Àngela Cuatrecasas, en representació de Amics de Tossa Club Unesco, exposés que, entre d’altres, el PDU impedeix que es facin 30 habitatges i un pavelló a Pola Giverola. A més, a cala Morisca no s’hi podran construir 75 cases en un pla que afectava 32,2 ha. Cala Morisca és una de les 90 urbanitzacions que ha desclassificat el PDU, cosa que evita la construcció de més de 15.000 habitatges.

Contradicció

De Ribot, assessor de l’Ajuntament de Tossa en el PDU, va elogiar la gestió de l’actual equip de govern a diferència de l’anterior, encapçalat per Tossa Unida i que havia tramitat el pla de reparcel·lació i d’urbanització de cala Morisca. L’advocat va comentar que en aquesta cala es volia fer una obra que entrava “en contradicció amb els preceptes de l’urbanisme sostenible”. I hi va afegir que el 89% dels terrenys tenen pendents superiors al 20%, cosa que contravé la llei d’urbanisme.

“El pla director és una gran notícia i una gran fita, però insuficient”, va dir De Ribot. L’advocat, expert en urbanisme, va recordar que cal posar fi a “una política urbanística que afavoreix les segones residències”. “Això és un error”, va dir. Lamenta que el PDU s’hagi rentat les mans en cinc municipis: Palamós, Palafrugell, Calonge, Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà) i Castelló d’Empúries (Alt Empordà), on es podrien fer “fins a 10.000 habitatges nous”. “Exigim que s’ho mirin”, va demanar De Ribot. Els promotors de l’acte van animar la cinquantena d’assistents a presentar al·legacions al PDU, que està en exposició pública. “El pla director és la darrera oportunitat de salvar la Costa Brava.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona