Medi ambient

Palafrugell xifra en un milió els danys, amb mig passeig de Llafranc malmès pel mar

El gros de destrosses se centra al nucli del litoral, amb esvorancs que fan necessari un nou projecte

Tràmits i permisos faran ajornar l’obra fins a la tardor

Palafrugell ha estat un dels municipis del Baix Empordà on el fort temporal de la setmana passada, i sobretot els quatre dies amb l’onatge impactant sobre el litoral, ha provocat danys en passejos marítims. En total, la primera estimació del consistori s’acosta al milió d’euros pel que fa a les infraestructures municipals, especialment al passeig Francesc de Blanes de Llafranc, amb dues grans esllavissades a la zona pública maritimoterrestre i una altra que s’ha obert al pati d’accés a una finca privada. L’alcalde, Josep Piferrer, avançava que en el cas de Llafranc caldrà esperar més enllà de l’estiu per veure restituïda la normalitat.

El tinent d’alcalde de Serveis i Brigada, Pau Lladó, destacava que les destrosses de Llafranc s’han concentrat a la part antiga del passeig marítim, però per la seva magnitud les reparacions fan necessari elaborar un projecte i sotmetre’l al vistiplau de Costes abans d’adjudicar les obres, fet que, sumat als mesos d’execució, els fa augurar que fins a la tardor no s’hi podrà començar a actuar.

A Tamariu, el temporal també ha aixecat toves del paviment, ha malmès mobiliari i ha provocat destrosses en algunes terrasses i tancaments privats, però es podran refer amb més agilitat. També han de reparar l’escultura als esculls que separen la badia de la platja d’Aigua Dolça. A Calella, a banda de les passeres de fusta entre la platja d’en Calau i el Port Bo, escales, serveis, una esllavissada de roques al Golfet i danys al camí de ronda, el que preocupa més és la pèrdua de sorra en diverses platges. Esperen que es recuperi naturalment, però, si no, la reposaran. Per això, Piferrer diu que hi destinaran recursos, però compta a rebre’n de l’Estat i la Generalitat, als quals ja han tramès la valoració de danys.

LA XIFRA

0,8
milions,
únicament, calculen que costarà refer el passeig Francesc de Blanes de Llafranc, passat l’estiu.

Un centenar d’arbres caiguts al municipi

L’altre gran maldecap en els darrers dies al terme palafrugellenc ha estat la caiguda de desenes d’arbres, amb el terreny estovat per les pluges i la força del vent. Més d’un centenar s’han precipitat, la majoria sobre propietats privades, i han fet anar de corcoll tècnics, policia local i brigada per prendre mesures de seguretat. També van haver de restringir l’accés preventivament al Camp d’en Prats, pel risc que algun arbre cedís al vent, però afortunadament no en va caure cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona