Medi ambient

La Junta del Baix Ter lluita per la sostenibilitat

La nova Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, que presideix l’alcalde de Torroella, Jordi Colomí, vol consolidar-se un referent en el territori

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) vol reforçar-se com a instrument al servei de la sostenibilitat. Precisament, el nou president, l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, assegura que “en aquesta nova etapa es continuarà la feina feta fins ara per l’equip tècnic amb l’objectiu de promoure i consolidar l’ens com un instrument imprescindible al servei de la sostenibilitat en l’ampli territori on desenvolupa la seva activitat”.

La junta comprèn l’àmbit de les masses d’aigua superficial i subterrània que discorren dins la delimitació de l’anomenada Massa 33 o Fluviodeltaic del Baix Ter. Engloba el curs baix del riu Ter des de Celrà fins a l’Estartit, el riu Daró i la riera de Pals, des de Palafrugell i la Bisbal fins a l’Escala. Aquest àmbit també inclou les aigües subterrànies dels aqüífers de la plana al·luvial del Baix Ter, l’aqüífer de la cubeta de Celrà i els aqüífers del Daró i la cubeta de Palafrugell. En formen part 40 municipis i quatre comunitats de regants, amb gairebé 10.000 ha de regadiu, a més d’aproximadament un miler de pous. Les funcions que desenvolupa són les de gestió, planificació i control de les aigües i el seu ús, l’aplicació de programes d’eficiència, la contenció de la salinitat i la sobreexplotació, la recàrrega dels aqüífers i les zones humides, i la millora de la circulació dels cabals del riu, recs i regadius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona