Medi ambient

L’ACA fixa una reserva de 200 hm³ al Ter i Llobregat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fixat una reserva de prop de 200 hm³ per satisfer les demandes dels rius Ter i Llobregat. Així es va acordar en la darrera comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat, que va xifrar la reserva d’aigua per als sis mesos vinents, entre octubre i maig. La reserva establerta es reparteix en 120,5 hm³ provinents de la conca del riu Llobregat i 77,4 hm³ de la conca del Ter.

Les principals demandes per aquests sis mesos són per a l’abastament domèstic. La major part del volum reservat, 173,6 hm³, es destinarà al subministrament urbà (106,3 hm³ del Llobregat i 67,3 hm³ del Ter), mentre que 24,3 hm³ serviran per satisfer les demandes de reg (14,2 hm³ del Llobregat i 10,1 hm³ del Ter). Tot i que les reserves dels dos rius estan per damunt del 60%, l’ACA confirma que s’està en una situació de prealerta per sequera, i per això es produirà aigua dessalinitzada per alentir el descens dels embassaments. D’altra banda, la comissió de desembassament també ha fixat la reserva del riu Muga, destinant 3,89 hm³ per a demandes domèstiques i 1 hm³ per les de reg.

L’Agència Catalana de l’Aigua subratlla que totes aquestes dotacions garanteixen en tot moment el compliment dels cabals ambientals fixats en l’actual pla de gestió per al període 2016-2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona