Medi ambient

Unes 200 persones es manifesten a Barcelona en defensa de l’Amazònia

Els col·lectius Rebel·lió o Extinció BCN i Fridays for future convoquen una mobilització davant el consolat del Brasil

Els assistents demanen la dimissió del president brasiler, Jair Bolsonaro

Unes dues-centes persones s’han manifestat aquest divendres davant el consolat del Brasil a Barcelona, a l’Avinguda Diagonal, per defensar la integritat de l’Amazònia i protestar per la inacció dels polítics davant els incendis que afecten aquesta gran massa forestal”.

En la manifestació, convocada pels col·lectius Rebel·lió o Extinció BCN i Fridays for future, els manifestants han reclamat la dimissió del president del Brasil, Jair Bolsonaro, i han cridat consignes com “fora Bolsonaro”. Durant l’acte els manifestants han tallat durant uns minuts l’avinguda Diagonal entre la Via Augusta i el Passeig de Gràcia.

Clàudia Bosch, portaveu de l’organització Rebel·lió o Extinció BCN, ha explicat als mitjans que l’Amazònia està en flames des de fa 17 dies i el foc ha cremat 1’9 milions d’hectàrees. Bosch ha subratllat que aquesta massa forestal és un dels punts claus del planeta sobre biodiversitat i aporta el 20% de l’oxigen de la Terra.

Segons ella, la inacció del govern del Brasil es deu a interessos econòmics relacionats amb la indústria de la carn, entre d’altres.

“El Brasil és el segon productor de carn més gran del món i amb moltes d’aquestes terres el primer que fan és vendre la fusta i després cultivar-les per obtenir pinso”, ha denunciat.

“Bolsonaro ho està permetent de manera deliberada per interessos econòmics, i ens estem coordinant, a nivell estatal i internacional, amb diferents moviments socials per no quedar-nos amb els braços plegats”, ha afegit.

En la mateixa línia, un altre dels portaveus dels convocants, Isidre Castanyé, ha assenyalat que hi ha “un incendi provocat per un govern que no creu en el canvi climàtic i que té interessos econòmics en destruir l’Amazones, cosa que suposa un desastre per a tothom”.

Més accions pel medi ambient

Si bé la concentració d’aquest divendres estava directament relacionada amb l’Amazònia, els manifestants han anunciat diverses mobilitzacions que duran a terme durant les properes setmanes en defensa del medi ambient.

Castanyé ha explicat que del 20 al 27 l’entitat col·laborarà amb els estudiants amb vaga pel clima. També impulsaran la primera vaga general pel clima del proper 27 de setembre. I el proper 7 d’octubre volen fer la “segona rebel·lió internacional”.

Diumenge vinent a dos quarts de cinc de la tarda faran una performance amb disfresses d’animals marins al voltant i dins del Museu Marítim de Barcelona. Amb aquesta acció volen alertar de la crescuda del nivell del mar a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona