Medi ambient

Els espais que necessiten protecció, a examen

Naturalistes de Girona, Limnos i Iaeden obren un procés participatiu

Els espais del Gironès, el Pla de l’Estany i l’Empordà que s’han protegit gràcies a la pressió ciutadana, així com els que encara no ho estan i caldria protegir són el tema del projecte Paisatges salvats, una iniciativa de l’Agrupació de Naturalistes de Girona (ANG), Limnos i Iaeden. El projecte ja es va començar amb un seminari a la UdG que estava sobretot adreçat a estudiants, i ara està a punt d’entrar en la fase més important, com és un procés participatiu per identificar aquestes zones del territori. A través d’unes assemblees que tindran lloc a partir de la setmana que ve al Gironès (dia 20), el Pla de l’Estany (dia 21) i l’Empordà (dia 23), en uns llocs encara per concretar, es confeccionarà una llista que posteriorment es convertirà en el registre de paisatges salvats i paisatges amenaçats. “L’objectiu és debatre i definir conjuntament amb la ciutadania quin és el valor dels paisatges salvats, tenint en compte el seu grau de protecció actual, els usos i activitats que s’hi desenvolupen i les principals amenaces que tenen”, expliquen els promotors. “Sobretot, el que interessa és identificar nous espais”, hi afegeix Carol Coll, de l’ANG. La intenció –hi afegeixen– és que en aquestes assemblees no hi assisteixi només gent vinculada als naturalistes sinó també de sectors com ara els petits agricultors o els guies turístics.

Posteriorment s’analitzaran les activitats que es desenvolupen en aquestes zones i es farà una diagnosi del seu estat administratiu i ambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona