Medi ambient

Les cabres al Montgrí poden arribar als 300 exemplars

L’estudi per fer el cens de cabres salvatges no es va completar i al gener se’n farà un segon per saber-ne la població

Les primeres cabres es van escapar el 2001 d’un parc animal proper

La població de cabres salvatges al massís del Montgrí es pot moure entre els 200 i els 300 exemplars. Aquesta és l’estimació que es pren com a referència, després que el darrer estudi no s’hagués pogut completar de manera exhaustiva i quedés inacabat.

Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Cos d’Agents Rurals, el parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí desplegaran, al gener, un dispositiu per avaluar el nombre real d’exemplars de cabra salvatge al massís del Montgrí. En el primer estudi, van quedar zones sense explorar, com ara el sector de Còrrecs de Mar, la part costanera de cala Pedrosa i cala Ferriola, entre d’altres.

El president de la Societat de Caçadors Montgrí, Josep Mir, explica que des de l’entitat s’ha treballat activament i de manera compromesa per conscienciar les administracions de la necessitat de mantenir una població estable de cabra salvatge.

Mir recorda que les cabres es van introduir al massís quan, el 2001, un mascle i dues femelles es van escapar del parc animal de Sobrestany, ara clausurat. El 2002, i conjuntament amb la Societat de Caçadors, l’Ajuntament va encarregar un pla d’aprofitament cinegètic al massís per poder plantejar una gestió sostenible de certes poblacions relacionades amb la cacera. Mir destaca la importància de disposar d’un animal excepcional com és la cabra salvatge: “El 2012, la Generalitat i el mateix Ajuntament eren més partidaris d’erradicar-les, però nosaltres hem treballat perquè això no fos així.” Josep Mir posa com a exemple el massís de Montserrat que té “els exemplars més grans de l’Estat espanyol”. Segons el president de la Societat de Caçadors, el massís del Montgrí és molt ric en nutrients per a aquests animals. Ara, caldrà saber-ne el nombre real i fer un pla per buscar-ne l’equilibri.

LA DATA

2001
Un mascle
i dues femelles de cabra salvatge es van escapar del parc animal de Sobrestany, ara clausurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona