Medi ambient

Ripoll ordena l’enderroc d’un cobert per a cavalls

Amenaça el propietari amb una multa de 95.300 euros si no ho fa

L’Ajuntament de Ripoll ha obert un expedient per una infracció molt greu al propietari d’una explotació de cria i de transport de cavalls de raça àrab per haver-la construït en sòl rústic no urbanitzable i en un paratge natural protegit. A l’expedient, li demanen que restitueixi els terrenys al seu estat anterior i li duen que, en cas contrari, s’exposa a una sanció de fins a 95.300 euros, que es reduiria al 80% d’aquesta quantitat si compleix el que mana el POUM. Es tracta de l’explotació Apbohorses, que és al pla d’Ordina de Ripoll, a prop del paratge de la font del Tòtil.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Gumí, va explicar que s’han obert quatre expedients al propietari d’aquesta explotació sense que hagi atès els requeriments per restituir la legalitat. Gumí va avançar que, fins i tot, consideren dur el tema a la fiscalia de Medi Ambient. El regidor va informar que arran de la publicació de la comunicació de l’expedient a les xarxes per part del propietari d’Apbohorses s’han generat comentaris que poden ser susceptibles de ser considerats amenaces i calúmnies i que els posaran en coneixement de les autoritats judicials pertinents. “Hi ha un termini de 15 dies per poder-hi presentar al·legacions. Voldria, però, que ens truqués, asseure’ns en un despatx i parlar-ne”, va concloure Gumí.

El propietari de l’explotació, Adrià Parareda, va qualificar de desproporcionat i ridícul que li demanin més de 90.000 euros de sanció per un cobert d’encara no 100 metres quadrats. Assegura que ha intentat negociar sense èxit una solució amb l’Ajuntament diverses vegades, una solució que, segons ell, passaria per una petita modificació del POUM. “Vaig fer les coses malament al seu moment, tot i que semblava que es podia legalitzar l’explotació”, va reconèixer Parareda, que va lamentar però que s’hagi fet cas omís a les “solucions raonables” que ha fet. Respecte a les amenaces, va afirmar que simplement ha penjat l’expedient a Facebook i que no té res a veure amb els comentaris d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona