Medi ambient

Els escombriaires de Girona deixaran de dur GPS l’1 d’octubre

L’Ajuntament descarta posar-ne als carros fins que no trobin un aparell que transmeti una informació precisa

L’Ajuntament de Girona ja ha comunicat als treballadors de Girona + Neta que els escombriaires deixaran de dur GPS a partir de l’1 d’octubre. El vicealcalde, Eduard Berloso, es va reunir dimarts amb els representants dels treballadors per comunicar-los la decisió. De fet, el conflicte entre les parts va culminar abans de l’estiu, quan les parts es van donar tres mesos per trobar una solució alternativa i treure l’aparell de la butxaca dels treballadors. El termini acaba el 30 de setembre que ve, però la decisió ja s’ha pres abans d’aquesta data. A partir de l’1 d’octubre, els treballadors de Girona + Neta d’escombrada manual deixaran de dur un geolocalitzador. I per ara no se substituirà per cap altre aparell. Així doncs, els escombriaires no duran GPS ni tan sols als carros o a l’escombra com s’havia indicat. “De moment ens hem donat més temps, a veure si la tecnologia avança prou per substituir l’aparell que duien els treballadors i que transmetia una informació precisa”, va assegurar ahir a aquest diari.

Prova fallida

D’altra banda, el regidor Eduard Berloso va avançar durant el ple de dilluns que s’havia fet una prova pilot perquè el GPS anés a parar als carros on els escombriaires duen els cubells de la brossa que recullen. Però els resultats no van ser els desitjats i no va acabar de funcionar del tot bé. “Els resultats estan a anys llum dels que teníem”, reconeix el vicealcalde.

LA FRASE

Ens hem donat un nou temps, a veure si la tecnologia avança prou per substituir l’aparell que duien
Eduard Berloso
regidor de sostenibilitat

LA DATA

28.12.17
és el dia
que l’Ajuntament de Girona va anunciar la posada en marxa del GPS per millorar l’eficàcia i la transparència.

Sense informació al web

La decisió de deixar de dur GPS repercutirà sobretot en la “transparència” que des de la regidoria es vol transmetre en l’àmbit de la neteja de la via pública. “La informació que es donava a la ciutadania se’n ressentirà, i a partir d’ara no es podrà consultar al web si han passat els escombriaires pels seus carrers”, reconeix Berloso. La mesura va generar queixes dels empleats perquè consideren que se’ls “criminalitza” i “controla”. En canvi, la regidoria sosté que ha quedat demostrat que controlar els escombriaires amb GPS ha millorat la qualitat de la neteja viària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona