Medi ambient

El servei de recollida d’animals de Girona s’externalitza i es trasllada a Domeny

L’externacionalització anunciada fa dos anys del servei de recollida i manteniment d’animals de companyia de Girona es farà efectiva a partir de l’1 d’abril i suposarà el trasllat del servei de Mas Xirgu, al sud de la ciutat, a Domeny, al nord. La junta de govern de l’Ajuntament de Girona va adjudicar ahir contracte del nou servei per un import de 100.000 euros i una durada de dos anys, amb possibilitat de pròrroga de dos anys més. La durada de la pròrroga està condicionada a quan el Consell Comarcal del Gironès o algun altre ens supramunicipal assumeixi la gestió del servei.

De Mas Xirgu a Domeny

A partir de l’1 d’abril el centre d’acollida municipal d’animals que hi ha a Mas Xirgu deixarà d’estar operatiu i el servei passarà a oferir-se a les instal·lacions del nucli zoològic La Devesa, situades a la zona del parc de Domeny. Segons va informar ahir l’Ajuntament, el nou servei inclourà tant la recollida i el trasllat dels animals de companyia (principalment gossos, gats i fures) abandonats, perduts o ferits com el seu manteniment, allotjament, cures, desparasitació i manutenció fins que siguin recuperats pels seus propietaris o siguin adoptats. També es farà càrrec de la recollida i gestió dels animals morts. Les noves instal·lacions disposaran de places per a 25 animals i tindran un centre complementari a Albons, a menys de 40 km de Girona, amb 50 places més per si fan falta. L’espai estarà vigilat 24 hores al dia els 365 dies de l’any i tindrà un horari mínim d’atenció al públic d’11 a 14 h de dilluns a diumenges i de 16 h a 18 h de dilluns a divendres.

“L’objectiu és oferir un servei de qualitat amb les millors condicions tant per als animals com per als propietaris, en cas de pèrdua”, destaca el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, que remarca que el nou contracte “inclou un punt important per promoure i sensibilitzar la ciutadania sobre l’adopció i la cura d’animals de companyia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona