Cubelles posarà en marxa el projecte d'adequació ambiental del Foix el segon semestre d'enguany

L'Ajuntament ha rebut 324.000 euros en subvencions per a l'actuació de millora

Les subvencions que rebrà l'administració local per a aquesta actuació provenen de la direcció general d'Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya, que aportarà 180.000 euros; el fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), amb 138.000 euros, i finalment la Diputació de Barcelona, que hi contribuirà amb 6.000 euros.

Les subvencions es destinaran al projecte d'obres d'adequació paisatgística i ambiental del riu Foix en el tram comprès entre la C-31 i el nou pont, el document en què l'administració local ha treballat els darrers mesos. Aquest projecte concreta les actuacions que es duran a terme, preveient habilitar miradors i diverses zones de passeig en aquest tram del riu.

El projecte d'obres està pendent d'un informe del Departament de Medi Ambient de la Generalitat; un cop es compti amb aquesta autorització, l'Ajuntament continuarà tramitant el projecte amb la previsió que les obres es puguin iniciar al setembre. En aquest sentit, el govern local diu que està obert a «qualsevol millora» que la ciutadania vulgui presentar durant el pròxim període d'exposició pública al qual se sotmetrà el document.

El projecte d'obres d'adequació paisatgística i ambiental d'aquest tram del riu s'emmarca en el pla especial urbanístic de la desembocadura del Foix, un document aprovat inicialment que comporta, però, una tramitació més llarga; el pla especial ha de regular de forma genèrica els usos de l'espai natural, establint per què ha de servir cadascuna de les zones de l'entorn.

L'abril del 2009, l'Ajuntament de Cubelles va començar els tràmits per incloure la desembocadura del Foix com a refugi de pesca i prohibir-ne la pràctica indiscriminada. El mes de novembre passat, la direcció general del Medi Natural va informar que havia rebut la petició, i el govern municipal espera que en breu es pronunciï de manera favorable.

Pla d'ocupació

L'Ajuntament també informa que la desembocadura del riu Foix s'està beneficiant del pla d'ocupació que el consistori ha signat amb el Consell Comarcal del Garraf. Aquest conveni permet que es rebi una subvenció del Departament de Treball de la Generalitat per la contractació de persones a l'atur que realitzen obres d'interès general i social fins al mes de febrer vinent. La tasca que ja s'està realitzant és la neteja de la llera del riu Foix des del pont de la C-31 i fins a la desembocadura. A més, les deu persones contractades també s'encarreguen de la neteja d'abocadors incontrolats al terme municipal i la neteja perimetral dels camins de les urbanitzacions i zones forestals, entre d'altres feines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.