Medi ambient

medi ambient

El GDT presenta al·legacions al nou decret de purins

Abans de registrar-les a Agricultura, es fa una acció de protesta

Amb altres entitats, es ‘mengen’ les queixes

El Grup de Defensa del Ter (GDT), Lluçanès Viu i VSF-Justícia Alimentària Global van presentar ahir al migdia, a la seu del Departament d’Agricultura de Vic, al·legacions al nou decret de purins. Abans d’entrar-les a registre, davant el recinte firal del Sucre, van fer una acció de protesta en clau humorística en la qual algunes persones es van menjar amb patates les al·legacions (representades per trossos de pa d’àngel i regades amb un vi Purí d’Osona DO), “perquè sabem que seran inútils, ja que s’envien als mateixos departaments i, per tant, les nostres reclamacions no seran escoltades”. A tot Catalunya, una desena d’entitats que presenten al·legacions van fer accions de protesta i el dia 21 (últim dia d’exposició pública del decret) hi haurà una acció conjunta a Barcelona.

Ginesta Mary, presidenta del GDT, va llegir el manifest amb un resum de les al·legacions presentades. Entre elles, un canvi de nomenclatura a Osona –“no és zona vulnerable sinó vulnerada”–; la petició d’una comarca agrària i no industrial, i la necessitat d’una moratòria “per ordenar i racionalitzar el sector porcí”, ja que el 41% de la massa d’aigua a Catalunya està contaminada amb purins. Les al·legacions diuen que els industrials porcins tenen l’obligació de pagar la descontaminació dels aqüífers i que el purí és un mal adob: “Quan es tira purí als camps sense cultivar, més del 60% del nitrogen va a parar directament a les masses d’aigua.” Les entitats exigeixen l’obligació d’anàlisis exhaustives del sòl.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona