Medi ambient

tribunals

terrorisme

Presó confirmada per al gihadista que va llogar la furgoneta per a l’atemptat

L’Audiencia Nacional va confirmar ahir la presó provisional per a Driss Oukabir, el presumpte gihadista que va llogar la furgoneta amb la qual es va perpetrar l’atemptat a la Rambla de Barcelona el 17 d’agost. La decisió del jutge instructor Fernando Andreu va desestimar el recurs presentat per la defensa d’Oukabir, ja que considera que existeixen “importants dades de la participació de l’investigat en els fets”, en concret sobre el lloguer del vehicle utilitzat per a l’atropellament massiu. A més, els magistrats conclouen que el detingut coneixia la radicalització del seu germà Moussa, un dels ocupants del cotxe que va atropellar diversos vianants a Cambrils. El tribunal considera que el contingut de la declaració d’Oukabir “no deixa cap dubte” sobre la conclusió del jutge Andreu de la seva vinculació als fets. En un primer moment, Oukabir, a la presó des del 22 d’agost, va declarar que el seu germà podria haver-li robat la documentació per llogar la furgoneta. Però després va canviar la versió i va reconèixer haver llogat el vehicle utilitzat per a l’atropellament a la Rambla, tot i que va afirmar que ho havia fet pensant que era per a una mudança.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, va denunciar ahir el bloqueig d’armes i munició al qual està sotmès el cos dels Mossos d’Esquadra des de fa gairebé un any. Segons Forn, l’anterior conseller, Jordi Jané, va sol·licitar l’adquisició de material al Ministeri de l’Interior el 19 d’octubre de l’any passat i, tot i haver obtingut una resposta favorable, encara no han rebut l’autorització de la Guàrdia Civil per procedir a la compra de material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona