Medi ambient

municipal

sanció

Sarrià de Ter multa amb 900 euros Hinojosa pels sorolls

L’Ajuntament va fer un mesurament, fa una setmana, i la fàbrica encara superava en 4 decibels el límit establert

El consistori li dona un termini de 15 dies per solucionar el problema de la pudor

L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha sancionat amb 900 euros l’empresa Hinojosa per haver superat en 4 decibels el límit establert, fixat en 50 per les ordenances municipals. L’últim mesurament es va fer fa una setmana, un cop la moratòria, prevista en les ordenances, va finalitzar. L’empresa va millorar el seu registre anterior, fet que ha implicat passar d’una falta greu a una de lleu i rebaixar la sanció. Tot i aquesta sanció, el regidor de Territori i Serveis Públics del municipi, Narcís Fajula, va explicar ahir que d’aquí a dos mesos tornaran a mesurar els sorolls que genera la fàbrica i si encara supera el límit tornaran a sancionar l’empresa i aquest cop s’afegirà un suplement a la multa per reiteració.

En aquest sentit, l’Ajuntament ja va avisar que seria contundent amb l’empresa si no se solucionaven els problemes. De fet, l’equip de govern del municipi va enviar ahir una carta a tots els veïns en què assegura que les problemàtiques es resoldran “perquè ens interessa a tots”.

Quinze dies per a la pudor

En l’escrit, l’Ajuntament també explica que dona a l’empresa un termini de quinze dies per solucionar el problema de la pudor, que també genera molèsties als veïns. Fajula va assegurar a aquest diari: “Fins ara volíem ser dialogants i enteníem aquest primer any per posar en marxa la fàbrica, però ara ja han tingut prop d’un mes i mig la fàbrica al cent per cent.” El regidor també va explicar que establir un límit per a la pudor és complex i que, a més, no hi ha una ordenança específica al municipi sobre aquesta qüestió. Tot i així, el regidor va afirmar que un cop s’acabi aquest termini de quinze dies es demanarà quines millores s’han implementat a la fàbrica i si els problemes persisteixen el consistori buscarà alguna manera per mesurar la pudor que desprèn la fàbrica. A més, també va assegurar que no descarten iniciar un procés administratiu per poder trobar una manera de sancionar l’empresa. En cas que no es trobés la fórmula per la via administrativa, el regidor no va descartar que s’optés per la via judicial.

Per la seva banda, el PDeCAT de Sarrià ha assegurat en un comunicat que “es desmarca completament de la posició de l’equip de govern”, i demana més contundència. A més, plantegen la possibilitat de la suspensió de l’activitat si els problemes continuen.

LA XIFRA

54
decibels
és el resultat del mesurament que es va fer i que supera en 4 decibels el màxim establert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona