Medi ambient

L'alcalde de les Borges declara als jutjats

Joaquim Calatayud està acusat d'un delicte contra el medi ambient

“No ha estat gens agradable. Hem entrat a les 10 del matí i hem sortit a les 4 de la tarda.” Amb aquestes paraules va descriure ahir l'alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, la primera de les dues jornades en què haurà de declarar als jutjats de Reus per un suposat delicte contra el medi ambient. Acusat de vessar aigües residuals del municipi a la riera d'Alforja per la plataforma riudomenca El Freixe, el batlle va assenyalar ahir a Reusdigital.cat que se sent “tranquil”, tot i que va lamentar que se l'hagi tractat “com un delinqüent”. Calatayud s'enfronta a deu mesos de presó, una multa de 3.600 euros i inhabilitació durant un any i mig per a l'exercici de qualsevol càrrec públic.

L'alcalde va indicar que és “una injustícia total” que se'l faci declarar per aquesta qüestió perquè “els abocaments en barrancs i rieres són habituals als pobles petits sense depuradora” i va detallar que “aquest afer és competència de l'Agència Catalana de l'Aigua”. Calatayud va indicar de passada que és “inadmissible” que els batlles de municipis petits hagin de veure's “abocats a la via penal per assumptes relacionats amb el medi ambient”. El també president del Consell Comarcal del Baix Camp va qualificar el cas de “surrealista” i va recordar: “Tinc la depuradora acabada de fa set anys i no hi ha manera que me la posin en marxa.”

Queda pendent la presentació de les pericials

En declaracions a Reusdigital.cat, el batlle va recordar, de passada, que altres alcaldes que han resultat afectats per casos similars finalment han estat absolts. “Una situació com aquesta, però, no agrada a ningú”, va subratllar. “No pot ser que per aquests assumptes es vagi imputant alcaldes de pobles petits. La Generalitat o algú hi hauria de dir alguna cosa”, hi va afegir.

De cara a la segona jornada de declaració, que té lloc avui, Calatayud va avançar ahir que queda pendent per exposar la part tècnica del cas i les pericials. L'alcalde de les Borges hauria hagut de declarar mesos enrere, però la seva intervenció s'ha ajornat fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona