Administracions

Enverinen alguns tamarius del passeig de Sant Antoni

L'alcalde, Jordi Soler, explica que han detectat que els llancen lleixiu per matar-los

Sospiten que poden ser alguns propietaris de les primeres plantes per tenir “encara més vista al mar”

L'Ajuntament de Calonge porta a terme un estudi dels tamarius del passeig perquè alguns han estat regats amb lleixiu o algun tipus de producte abrasiu. L'alcalde, Jordi Soler, que no detalla exactament el sector del passeig perquè en cerquen els responsables, creu que el més probable és que siguin veïns de primeres plantes dels edificis que “volen veure encara més el mar”, diu en clau irònica. Segons Soler, “som davant d'un acte de vandalisme que, a més, malmet arbrat i, també, una inversió que ha fet el poble per millorar el sector”.

Inversió en jardineria

L'alcalde destaca l'esforç i els mitjans que ha destinat l'Ajuntament de Calonge al passeig de Sant Antoni, especialment pel que fa referència a la jardineria. En aquest sentit, i segons l'alcalde, s'han anat substituint els pins per tamarius, un arbre que té un millor comportament pel que fa referència a les arrels i que amb un tractament de poda pot agafar força amplada de tronc i tenir una capçada voluminosa i arribar a fer ombra. En tot cas, i segons Soler, s'han anat podant precisament per evitar afectar de manera severa la vista a les primeres plantes, però defensa la importància de tenir arbrat al passeig.

En el marc d'aquestes accions de jardineria, el 2006 l'Ajuntament de Calonge, i amb èxit, va començar un projecte per plantar una trentena de palmeres a la platja. Aquestes palmeres es van situar en tres grups de deu a l'altura de cada espigó, concretament a la sorra, i molt a prop del passeig. L'objectiu va ser generar uns espais públics que fossin atractius amb grans zones d'ombra i completar l'estètica del passeig, que en aquell moment feia poc que s'havia enjardinat.

LA FRASE

Som davant d'una bretolada, segurament d'alguns veïns que tenen pisos a les primeres plantes
Jordi Soler
alcalde de calonge


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia