Administracions

La CUP de Palamós força el debat pel sòl industrial

Reclama que es faci públic l'informe que avala la decisió del govern de mantenir la zona a la Pietat i es manté ferma a buscar altres alternatives

La CUP de Palamós, a l'oposició, vol que la futura zona industrial al sector de la Pietat es tramiti amb el màxim de transparència. Amb aquest objectiu, i segons el seu portaveu, Joan Bohigas, s'ha demanat amb una moció aprovada per tots els grups que es faciliti l'accés a l'informe tècnic sobre el qual el govern, d'ERC i CiU, es basa per donar suport a mantenir-la a la Pietat, si bé reduint-la pràcticament a la meitat; un element qüestionat per l'alcalde, Lluís Puig, que si bé diu que el govern no rebutja la moció de la CUP sí que puntualitza que “la zona industrial s'ha tramitat i es tramitarà amb total transparència”.

La CUP no s'ha desviat ni un mil·límetre del seu discurs, que se centra en l'argument que a Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras i Palafrugell hi ha prou sòl industrial per satisfer les demandes de les petites i mitjanes empreses de Palamós, una idea que no comparteixen els industrials –vegeu la peça.

El govern, tret de la CUP i Junts per Palamós i Sant Joan, té suport més que suficient per tramitar sense problemes la zona industrial.

LA FRASE

No hi ha cap necessitat de fer malbé territori amb l'oferta que hi ha al nostre voltant
Joan Bohigas
portaveu de la cup a l'ajuntament de PALAMÓS

Petició històrica dels industrials

L'Associació Palamosina d'Empresaris Industrials reclama que la zona industrial es tramiti amb la màxima celeritat, vist els suports polítics i, al seu parer, la demanda real que hi ha a la població. A diferència de la CUP –i Junts per Palamós i Sant Joan–, manté la zona industrial a la Pietat i recorda que el projecte que es tramitarà s'ha adaptat “absolutament a les necessitats de la població i, a més, és respectuós amb el medi ambient ”. El principal argument, a banda que molts terrenys ja tenen propietari, és que un importantíssim nombre d'empreses –l'entitat en representa 18– actualment es veuen limitades i no poden créixer i, arribat el cas, planegen en algun cas la necessitat de canviar de municipi. El sector recorda que la indústria és l'únic que genera llocs de treballs estables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona