Administracions

El PSC aconsegueix suports per aprovar el pressupost de Sant Adrià

El govern i la majoria de l'oposició destaquen la “bona sintonia” en l'elaboració dels comptes

La despesa social torna a ser la prioritat

El PSC ha trobat els suports necessaris de formacions a esquerra i dreta per tirar endavant el pressupost municipal, que aquesta tarda passa el primer tràmit del ple. Es tracta dels primers comptes que elaboren els socialistes en minoria després de quatre mandats consecutius amb majoria absoluta. Es dóna la circumstància que l'any passat es van haver de prorrogar els comptes del 2014 a causa de divergències internes que van portar a l'escissió del grup del PSC.

L'alcalde, Joan Callau, ha avançat que als vots dels sis regidors del PSC s'hi sumaran els tres de Sant Adrià en Comú, tres més de C's, els dos d'ICV-EUiA, dos més d'ERC i el del regidor convergent, que han treballat plegats durant un mes per consensuar uns comptes que tornen a prioritzar la despesa social. Creixen partides com la destinada a la infància i l'adolescència, que es dobla respecte a l'anterior pressupost, i les d'atenció primària i dependència. També s'incrementa l'aportació municipal en programes per promoure l'ocupació, una de les demandes fetes des dels grups de l'oposició. El pressupost presenta un superàvit de 750.000 euros que, segons el regidor d'Hisenda, Pere Rivero, servirà per “evitar problemes de liquiditat i per poder pagar els proveïdors en el termini fixat”.

Callau ha elogiat la “bona sintonia” del govern i l'oposició en l'elaboració dels comptes. Tot i que l'alcalde reitera el seu interès a tenir un govern amb una majoria estable, assegura que de moment només hi han hagut acords en “temes de ciutat”, com ara els pressupostos, però no descarta que pugui haver pacte més endavant.

LA XIFRA

38,6
milions d'euros
és la previsió d'ingressos dels comptes, una xifra 750.000 euros superior a la de despeses.

LA FRASE

Aspirem a tenir un govern estable i de moment trobem suports per aprovar temes de ciutat
Joan Callau
Alcalde de Sant Adrià de Besòs

Assaig de pressupostos participatius

Els comptes de Sant Adrià contenen per primer cop una partida d'inversions de 82.000 euros que es destinarà a un projecte escollit pels veïns a través d'un procés participatiu. Els grups municipals que han negociat el pressupost han d'acordar quina es la millor manera d'articular el procés perquè
la gent pugui triar on van aquests recursos, una experiència que volen que tingui continuïtat, segons explica el regidor d'Hisenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia