Administracions

Sant Adrià fa autocrítica sobre les tres xemeneies

Els partits polítics que en els últims anys han governat Sant Adrià de Besòs han donat aquesta setmana una lliçó atípica d'autocrítica en admetre, a través d'una moció aprovada en l'últim ple municipal, que en anteriors ocasions en què s'ha plantejat (anys 2003 i 2012) “no hi ha hagut voluntat política dels governs de l'Ajuntament de protegir la central tèrmica amb una declaració legal de bé cultural d'interès local (BCIL)”, una tramitació que ara s'està portant a terme i que guanya pes després que Endesa hagi sol·licitat permís per enderrocar les tres xemeneies i la sala de turbines.

La moció que s'ha aprovat, a instàncies de la Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies, també considera “lamentable” que no s'hagi convocat el procés participatiu sobre la remodelació de tot aquest sector, tot i que l'anterior equip de govern local (PSC i ICV-EUiA) es va comprometre abans de les eleccions municipals a fer-ho.

Crítiques a banda, el ple de Sant Adrià va acordar accelerar la tramitació de la declaració de BCIL i convocar de manera immediata la comissió ciutadana de treball del front litoral. Així mateix, l'Ajuntament de Sant Adrià, ara governat pels socialistes, es compromet a fer pública i accessible la informació que vol presentar a Endesa referent al desenvolupament urbanístic de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia