Administracions

El Barcelonès Nord s'uneix per millorar l'ocupació a la zona

Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià concorren plegats als programes del SOC

Comencen amb un pla per a joves

Els municipis veïns de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs han decidit enfortir els llaços d'unió, tot i l'àmplia gamma cromàtica de les formacions que els governen, i d'ara en endavant, i sempre que sigui possible, concorreran plegats als programes que posi a licitació el Servei d'Ocupació de Catalunya. Les tres ciutats, que es presentaran com si es tractés d'un únic municipi, pretenen “guanyar múscul”, en paraules del tinent d'alcalde colomenc Esteve Serrano (PSC), “per enfortir un servei públic més que necessari” a les seves ciutats.

El primer pas, l'han fet presentant una oferta conjunta al pla operatiu de la garantia juvenil a Catalunya, amb la voluntat d'atendre uns 800 joves de tota la comarca. La majoria de beneficiaris, en cas que el SOC atorgui la subvenció per desplegar el pla, tindrien la possibilitat de fer pràctiques en una empresa.

La unió dels tres municipis s'ha fet, entre altres objectius, amb l'aspiració de ser més competitius a ulls del SOC, ja que el govern català va substituir el criteri de la subvenció pel de la licitació, i va obrir així les convocatòries al sector privat. Esteve Serrano, que és responsable de Promoció Econòmica i Ocupació, recorda que les polítiques públiques d'ocupació “són un servei molt necessari al Barcelonès Nord, on la taxa d'atur dels joves és molt elevada”.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de l'àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas (ICV-EUiA), ha destacat la nova via de col·laboració que enceten els tres ajuntaments “per millorar les oportunitats laborals dels joves”. La intenció dels tres consistoris –dos de governats pel PSC i el de Badalona, en mans de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA– és que “l'administració pública més propera als ciutadans, els ajuntaments, participi en l'obtenció de recursos per a la formació i els pugui gestionar de manera directa”, subratlla Mañas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia