Administracions

ICV denuncia la gestió de l'aigua a Martorell

El consistori amplia el termini de les obres per millorar la qualitat de l'aigua fins al 2029

ICV ha presentat un contenciós administratiu contra el govern de Martorell –hi governa CiU en solitari– per haver allargat a l'empresa Sorea el termini d'execució d'unes obres per millorar la qualitat de l'aigua a la ciutat. Sorea va aconseguir el servei de l'aigua el 2009, quan l'Ajuntament va privatitzar-lo perquè no podia assumir una sèrie de millores. Com explica el portaveu d'ICV, José Simón, el consistori havia d'invertir-hi nou milions, una quantitat que no podia pagar. Per millorar la qualitat de l'aigua provinent d'uns pous propis, s'havia de construir una planta de tractament i un pou de bombament, i aplicar un tractament de cloració. “Només Sorea es va presentar al concurs. Va pagar un canon de 16 milions i va presentar un pla d'inversions de nou milions ”, assenyala Simon.

El canon va servir per construir equipaments, com ara un gimnàs, però les obres per millorar l'aigua, que s'haurien d'haver acabat aquest estiu, no s'han executat. Ara, l'Ajuntament ha concedit una pròrroga a Sorea fins al 2029, fet que ha indignat els ecosocialistes. “Es va assegurar als veïns que el gust de l'aigua milloraria molt, que ja no caldria posar descalcificadors. El fet és que l'aigua continua sent tan dolenta com sempre i el rebut s'ha encarit”, es lamenta Simón. ICV pretén amb el contenciós que la gestió torni a ser municipal, “ja que en una clàusula es preveu que el servei torni a ser públic sense haver d'indemnitzar Sorea si s'incompleix el contracte”. El govern no ha fet cap declaració als requeriments d'aquest diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.