La factura de l'aigua s'apujarà un 17% en tres anys a la Bisbal per l'augment d'inversions

L'Ajuntament prorroga vint anys el contracte amb Sorea

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va aprovar durant el darrer ple la pròrroga del contracte d'arrendament del servei d'abastament d'aigua amb l'empresa Sorea. La pròrroga del contracte, que és per un període de vint anys, preveu que l'empresa faci inversions valorades en 3,6 milions d'euros.

Entre les inversions més destacades hi ha la millora pel tractament de nitrats i altres obres de la planta de Fontanilles per un import d'un milió d'euros; una inversió d'un milió d'euros per a la renovació de la xarxa, i també la renovació de tota la xarxa de serveis de la urbanització del puig de Sant Ramon, que consisteix en la millora i soterrament dels serveis.

Segons el que preveu l'acord, l'empresa Sorea gestionarà el servei de clavegueram, haurà de fer un pla director de la gestió i serà la responsable de les neteges i les contingències que es puguin produir. Igualment, l'empresa destinarà la recaptació obtinguda de la retribució proposada per la gestió a fer inversions a la xarxa. Aquestes inversions poden arribar a la quantitat d'1,2 milions d'euros i es faran mentre duri el conveni.

La inversió econòmica suposarà un increment de la tarifa total del 17% que es repartirà en tres anys, de manera que el primer any suposarà un increment del 9%, el segon any hi haurà un augment del 4% i el tercer any hi haurà un altre increment del 4%. Aquest encariment de la tarifa equival a l'índex de preus al consum (IPC) acumulat des de l'any 2003, període durant el qual el preu de l'aigua no ha augmentat gens.

Pel PSC la puja és del 60%

L'exalcalde Ramón Romaguera (PSC) va fer durant el ple una crítica dura respecte d'aquest acord. Primer, per la «manca de rigor jurídic» pel que fa a les clàusules que es prorroguen i la indocumentació d'aquest acord. En aquest sentit, Romaguera va acusar al secretari municipal d'actuar per raons polítiques. Així mateix, va assegurar que en realitat la tarifa podria arribar a tenir un augment del 60% perquè en l'acord no s'especifica què passarà a partir del 2012, un cop s'hagin fet les inversions que hi ha previstes.

EL PERSONATGE

LLUÍS SAIS (ERC)
alcalde de la bisbal
«Amb els anys la xarxa s'ha fet vella i calen inversions. Des del 2003 que el preu de l'aigua no ha tingut cap increment»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.