L'oposició de Montgat critica que el govern incrementi la partida de personal en temps de crisi

Les modificacions laborals aprovades suposaran una despesa de 200.000 euros

La reforma laboral defensada i aprovada únicament pel govern montgatí (PSC, ERC i ICV-EUiA) consisteix a canviar la categoria de prop d'una desena d'empleats municipals, així com la creació de cinc places més i l'augment d'algunes jornades laborals. Tot plegat, unes modificacions que afectaran prop d'una quarta part dels empleats de la corporació municipal i que suposarà incrementar uns 204.000 euros la despesa en personal de l'Ajuntament per aquest any. La mesura va ser defensada en el ple municipal per l'alcalde de la vila, Jordi Ràmia (PSC), tot indicant que millorar la «necessària organització i actualització del personal de l'Ajuntament és millorar la qualitat dels serveis» que ofereix el poble i que «en temps de crisi són més demandats». Per la seva banda, la regidora de Règim Intern, Núria Valero (PSC), va afegir que alguns empleats de l'Ajuntament «fa temps que realitzen més tasques que les que els toca per la seva responsabilitat», una situació que «ja era hora que es tingués en compte». La reestructuració laboral a la casa consistorial és el resultat d'un estudi encarregat per l'Ajuntament a la Diputació, que ha recomanat aplicar-la amb un conjunt de modificacions que, en total, suposen augmentar la despesa en personal en prop de 700.000 euros. Ràmia, però, va valorar el fet que, de moment, només es dugui a terme una primera part d'aquesta reestructuració.

«No és el moment»

L'acord, però, va ser criticat pels regidors de CiU, a l'oposició. Tot i no contradir la necessitat d'aquestes modificacions, el grup municipal convergent va desaprovar la mesura titllant-la «d'immoral i d'una falta d'ètica flagrant» en l'actual context de crisi, tot qüestionant els criteris que s'han seguit per dur a terme aquests canvis «davant d'uns veïns que són objecte d'un increment desmesurat de l'impost de l'IBI». «Amb el que ara ingressa l'Ajuntament, aquesta despesa serà insostenible», va alertar Ferran Bertran. El batlle montgatí, però, va respondre CiU indicant que «bona part» d'aquestes millores laborals responen a «compromisos adquirits» per la formació nacionalista quan governava a la vila fa uns anys. Per la seva banda, l'únic regidor del PP, Ismael González, va abstenir-se en la votació de la mesura perquè creu que «no és el moment per aplicar-la», i va reclamar que en tot cas aquestes millores laborals s'estenguessin a tots els treballadors de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona