Administracions

tarragonès

Treva entre Salou i Vila-seca respecte a Port Aventura

Es tanca l'acord perquè una comissió fixi el repartiment dels ingressos

Els alcaldes, però, mantenen els recels

Salou i Vila-seca van tancar ahir oficialment la guerra pels ingressos de Port Aventura. En un termini màxim de sis mesos, els dos municipis hauran d'acceptar i aplicar la resolució d'una comissió que fixarà els nous percentatges de repartiment dels impostos que paga el parc temàtic. Tot i el consens, la sensació va ser que els dos alcaldes encara mantenen els recels, i fins i tot es van negar a comparèixer junts per comunicar l'acord.

L'entesa es va produir en el marc de la reunió que va fer ahir a la tarda l'òrgan posat en qüestió, el consorci del Centre Recreatiu Turístic (CRT), que és l'ens que gestiona el desenvolupament urbanístic i la fiscalitat de Port Aventura. La reunió, presidida pel conseller Andreu Mas-Colell, havia de servir per aprovar els tràmits necessaris per inaugurar dissabte la nova atracció del parc. Tancar l'acord econòmic, però, era indispensable per garantir l'assistència de Salou a l'acte, que formalment havia abandonat l'òrgan en protesta per la pròrroga per llei del repartiment dels ingressos al 50%, que és la fórmula que s'ha aplicat fins ara i que Salou rebutja perquè no té en compte que el parc està situat en una major proporció al seu terme.

Finalment, l'acord estableix que en un termini de dos mesos es constituirà una comissió amb set membres: cada municipi n'escollirà tres, i un jurista de “reconegut prestigi” en serà l'àrbitre. Quatre mesos després de constituir-se, emetrà un informe vinculant, aprovat per majoria de dos terços. El govern es compromet a adaptar la llei a la nova situació que en sorgeixi, i Salou revocarà la seva marxa del CRT.

Mentre que Mas-Colell va evitar referir-se directament a l'acord, els dos alcaldes es van esforçar per donar imatge de satisfacció i evitar que se'ls acusés d'haver cedit davant el municipi veí. Tant Pere Granados, alcalde de Salou, com el batlle de Vila-seca, Josep Poblet (tots dos representants de CiU), s'han atribuït la paternitat de la proposta de consens, i fins i tot l'alcalde vila-secà esquiva valorar que això signifiqui renunciar al repartiment a parts iguals que en principi beneficiava Vila-seca. Sense referir-s'hi explícitament, va apuntar una crítica cap a Salou en lloar l'actitud “discreta” de Vila-seca i recordar que ells no han “convocat cap ple” per declarar-se “en contra de res”, cosa que Salou sí que ha fet com a estratègia en els últims mesos.

LA XIFRA

7
membres
tindrà la comissió pel nou repartiment: cada municipi n'escollirà tres, i un jurista farà d'àrbitre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona