Administracions

baix llobregat

Sancionen l'Ajuntament de Pallejà per haver publicat els sous dels treballadors

La interventora va penjar al tauler d'anuncis els salaris amb els noms dels empleats

L'Agència de Protecció de Dades ha obert un expedient sancionador

L'Agència de Protecció de Dades ha obert un expedient sancionador a l'Ajuntament de Pallejà perquè la interventora municipal va penjar al tauler d'anuncis els sous de tot el personal, tant funcionari com laboral. Segons l'organisme, es tracta d'una publicació il·legal perquè es va identificar cada treballador amb nom i cognoms i es va fer públic el que cobra cadascú. Els sous dels treballadors municipals es poden publicar sempre que es vinculin amb codis adscrits a la categoria de cada empleat, però no pas fent pública la identitat del personal.

La publicació dels sous va generar, el febrer passat, un fort malestar entre la plantilla, fins al punt que un dels empleats va denunciar el fet a l'Agència de Protecció de Dades. L'ens, després d'haver demanat explicacions a l'Ajuntament –la interventora, que defensa la legalitat de la publicació, i la secretària i el cap de recursos humans van elaborar sengles informes–, ha obert un expedient sancionador. Encara no s'ha establert la sanció.

Es dóna la circumstància que la interventora està suspesa de sou i feina per discrepàncies amb l'alcalde, que ha manifestat que no està satisfet amb la seva feina al capdavant de la intervenció municipal. La publicació dels sous ha estat una de les accions que han empipat l'alcalde, però no pas l'única, com el convergent Ismael Álvarez explica al seu bloc. L'alcalde expressa que ha perdut la confiança en la interventora, fins al punt d'apartar-la de les seves funcions, per “la seva negativa a l'hora de realitzar les tasques designades”. A més, Álvarez es queixa “dels nombrosos conflictes laborals amb altres treballadors de què ha estat protagonista la interventora des de la seva arribada” a Pallejà fa un any.

LA FRASE

Una sèrie de situacions laborals em fan comunicar a la interventora la meva pèrdua de confiança
Ismael Álvarez
alcalde de pallejà (ciu)

Assetjament, injúries i denúncies

Rosa M. Bravo

La interventora de Pallejà, Gemma Vigatà, ha estat suspesa de sou i feina per haver acusat l'alcalde d'encobrir un cas d'assetjament sexual del qual estava sent víctima per part del gerent municipal. L'alcalde va denunciar al jutjat el gerent per assetjament i també el va suspendre de sou i feina mentre s'aclareix el cas. A més, ha denunciat Vigatà per injúries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona