Administracions

Tarragonès

‘Vila-seca', a seques i amb guionet

L'Ajuntament té un mecanisme d'avís a institucions i empreses per advertir-les d'errors en la manera d'escriure el nom del municipi

Molts llocs mantenen la forma antiga de Solcina i hi ha confusió amb altres poblacions

Des del setembre de l'any 1994, Vila-seca va adoptar definitivament la forma actual per escriure el nom del municipi, un cop acabat el procés de segregació de Salou i de modificació, per tant, de l'antiga denominació de Vila-seca i Salou. Tot i que ja fa gairebé una dècada d'això, l'Ajuntament encara continua detectant diferents errors en la manera d'escriure el nom del municipi per part d'institucions o empreses i entitats, moltes de les quals provenen de formes molt més antigues per denominar la població, o directament incorrectes. La forma de Vila-seca de Solcina, que és el nom d'un dels dos nuclis originaris del municipi en època medieval –en realitat, es tracta de la deformació de l'expressió “dels Olzina”, que eren una família noble de la zona–, és un dels errors més comuns, però moltes vegades els serveis municipals també topen amb l'absència del guionet (Vilaseca) o l'ús de la essa majúscula (Vila-Seca).

Per tot plegat, el consistori té en marxa des de fa anys un mecanisme de resposta pel qual sol·licita a aquells que cometen l'error que el solucionin i facin servir la denominació correcta. “En alguns llocs és molt difícil, i en d'altres ens envien la nota d'agraïment en un moment”, expliquen fonts municipals. Algunes d'aquestes resistències es troben, per exemple, a Renfe, que tot i els diversos contactes encara continua fent parar els seus trens a “Vila-seca de Solcina”. O Google, que durant anys va confondre el nom de Vila-seca amb el de Vila-sacra, a l'Alt Empordà. Tot i que ja s'ha corregit en part, als seus mapes el municipi gironí encara es manté com a veí del Tarragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona