Administracions

tarragonès

L'acord pels ingressos de Port Aventura ha d'esperar

Salou i Vila-seca van acostar posicions ahir sobre el repartiment dels diners del parc en una reunió amb la Generalitat

Es preveu una entesa final aviat

El conflicte entre Salou i Vila-seca pel repartiment dels ingressos que genera Port Aventura haurà d'esperar per poder-se tancar de manera definitiva. L'alcalde de Salou, Pere Granados, i el seu homònim de Vila-seca, Josep Poblet, es van reunir ahir a Barcelona amb representants de la Generalitat amb l'objectiu d'avançar cap a una entesa, que al matí no es descartava que pogués arribar a ser total. La secretària general d'Economia i Coneixement, Georgina Arderiu (que és la presidenta del Consorci Recreatiu Turístic, òrgan que gestiona el desenvolupament i la fiscalitat del parc) va presidir la trobada que, segons fonts del departament, va anar “molt bé”.

Tot i això, més d'una hora i mitja després que s'hagués iniciat, les parts van donar per acabada la reunió sense que s'hagués arribat a assolir un acord total. Tot i que els assistents van declinar ahir fer declaracions a aquest diari, sí que fonts del Departament d'Economia van avançar que es preveu que es pugui arribar a una entesa total en un termini de “dies o setmanes”.

Principi d'acord

Salou i Vila-seca van arribar a la reunió d'ahir amb un principi d'acord assolit fa tres setmanes i que preveia que, provisionalment, els ingressos es repartirien en una proporció del 57% per a Salou i un 43% per a Vila-seca. A més, es crearia una comissió tècnica per valorar quina proporció correspon a cada municipi de manera definitiva. Els dos alcaldes havien de polir encara el termini en què s'aplicaria el repartiment provisional i qui formaria la comissió.

Des del 1992, els estatuts del consorci recreatiu establien un repartiment a parts iguals dels ingressos, situació que Salou refusa, ja que el parc es troba majoritàriament al seu terme. El Parlament va aprovar una esmena que obligava a la pròrroga, però d'aquestes condicions, i que Salou va anunciar que hi presentaria recurs.

LA XIFRA

2
milions
són els que ara es reparteixen Salou i Vila-seca de Port Aventura. En el futur, podrien arribar a ser 6.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona