Administracions

tarragonès

Salou força a negociar un nou consorci per Port Aventura

El ple salouenc declara dissolt l'ens de gestió del parc i empeny Vila-seca a consensuar una nova distribució dels ingressos

Amb aquesta maniobra volen invalidar l'esmena de CiU al Parlament

Nou capítol en l'estira-i-arronsa entre Salou i Vila-seca pel repartiment dels tributs que genera el parc temàtic Port Aventura, situat a cavall dels dos termes municipals. Després que Salou rebutgés en un ple dimarts passat una esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat presentada per CiU que imposava el manteniment de l'statu quo pel que fa al repartiment dels ingressos (situació que beneficiava, a priori, Vila-seca), ahir el ple salouenc va posar en marxa una nova maniobra. Reunit de nou de forma urgent, tots els grups van aprovar per unanimitat una nova moció que declara dissolt el consorci intermunicipal per a la gestió del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) en data de 28 de febrer, dia en què es compleixen vint anys de la seva creació.

D'aquesta manera, aprofiten l'endarreriment en l'aprovació de la llei d'acompanyament dels pressupostos (que inicialment s'havia d'aprovar ahir, però ha quedat ajornada un mes) i intenten blindar-se davant la possible renovació del conveni actual que pretenia el govern català, i que el municipi rebutja ja que estableix un repartiment del 50% dels tributs de Port Aventura amb Vila-seca, quan Salou té el 70% dels terrenys del parc al seu terme.

Al mateix temps, la moció aprovada insta l'Ajuntament de Vila-seca i la Generalitat a negociar la creació d'un “nou consorci” partint de la base que els tributs s'hauran de repartir respectant en tot moment la proporció real de territori que el parc ocupa a cada municipi.

“Continuem amb voluntat negociadora perquè creiem que el consorci és una bona eina”, va destacar l'alcalde, Pere Granados. El batlle també demana als grups parlamentaris que facin arribar al Consell de Garanties Estatutàries la “inconstitucionalitat” de l'esmena presentada per CiU.

LA DATA

28.02.12
Serà el dia
que quedarà dissolt el consorci per a la gestió de Port Aventura, segons la moció aprovada ahir.

Vila-seca “respecta” i no valora

Després de dies de silenci, tot i les repetides peticions dels mitjans de comunicació, l'Ajuntament de Vila-seca va parlar ahir per primer cop sobre el conflicte obert entorn del consorci intermunicipal del Centre Recreatiu i Turístic. El govern municipal liderat per Josep Poblet (CiU) va emetre un comunicat a darrera hora de la tarda en què es limitava a manifestar la seva voluntat de mantenir les bones relacions amb Salou i de treballar per la continuïtat del consorci. En cap moment, però, el comunicat es refereix a la polèmica dels tributs ni a l'esmena presentada pel grup parlamentari de CiU, darrere de la qual molts situen Poblet. Això sí, l'Ajuntament mostra el “màxim respecte” per la decisió de Salou de finalització del consorci i anuncia que no farà cap “interferència” en el seu “procés institucional intern”.

Hores abans, el mateix Josep Poblet havia declinat fer declaracions sobre aquest tema arran d'una pregunta de diversos mitjans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona