Administracions

Banyoles i Besalú, casos ben diferents

Malgrat tot, l'Ajuntament de Banyoles compta mantenir les accions de caire social del pla de barris de la Farga. La resta és una incògnita. Preocupen molt –va recalcar ahir l'alcalde, Miquel Noguer– els diners que deu la Generalitat d'obres ja executades i que ha avançat el consistori. Banyoles ja ha executat prop de la meitat del pressupost total del pla, de 7,5 milions. Molt probablement, es demanarà una nova pròrroga, per allargar-lo fins al 2015. De la seva banda, a Besalú (amb un cost total de 3,2 milions) la decisió del govern no preocupa tant perquè les obres principals ja s'han fet, ha indicat l'alcalde, Lluís Guinó.

Olot busca ajuts per la Fundació d'Estudis

A Olot, la congelació afecta relativament, perquè ja s'havia acabat el pla de rehabilitació integral del nucli antic, amb l'obertura de nous espais, la rehabilitació de façanes i un intens programa social. Sí que afecta l'ajut de la pròrroga demanada i que, en un principi, havia de servir per urbanitzar l'antiga Tané i que el govern local volia destinar a la FES. Ara, estudiarà si busca altres ajuts o paralitza el projecte. A Ribes de Freser i Campdevànol, no els afecta, perquè gairebé no havien iniciat cap de les actuacions del projecte: rehabilitació del sector del poliesportiu i del nucli antic, respectivament amb 2,2 i 3 milions.

Blanes i la Generalitat estan en pau

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, es manifesta realista i comprensiu pel què fa a les inversions previstes en el pla de barris, i el que en quedi. Ha pactat posposar les actuacions previstes per als propers anys segons assegura: “Perquè tant la Generalitat com l'Ajuntament de Blanes patim problemes de tresoreria.” Pel què fa al que ja ha estat executat, Marigó diu que han estat actuacions que es van poder fer perquè el govern de la Generalitat els havia avançat els diners. “La Generalitat de Catalunya a nosaltres no ens deu res”, remata. Aquest però, no és el cas d'altres poblacions que han fet obres i per ara la Generalitat no les paga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona