Administracions

JOAN MANSO

ALCALDE DE CAMPDEVÀNOL (CIU)

“Canviarem la manera de fer”

El flamant alcalde diu que una de les prioritats del seu govern és aconseguir una administració més propera i que escolti el ciutadà

La transformació de la zona més històrica és una altra prioritat

Aquest jove advocat de 23 anys i fill de Campdevànol s'ha convertit en l'alcalde més jove de la comarca del Ripollès i segurament també de totes les comarques gironines. És alcalde per CiU, després d'haver estat a l'oposició.

Com valora aquests primers dies de govern?

Molt positivament. La veritat és que estem posant els fonaments per a un pacte molt sòlid i a la vegada per desenvolupar un bon projecte de futur per a Campdevànol. No cal que digui, però, que aquests primers dies han estat atrafegats i llargs, hem pres moltes decisions i a la vegada hem hagut d'endinsar-nos a fons en molts expedients per conèixer l'estat real del consistori: projectes, liquiditat, inversions necessàries, estructura de personal. M'acompanya al govern un equip de persones amb moltes ganes i això converteix aquesta feina en apassionant. Servir els ciutadans del poble on has viscut i crescut és enormement reconfortant.

S'ho imaginava així?

La veritat és que ho intuïa, però, vaja, l'experiència és excel·lent. Quant fa quatre anys que ets regidor a l'oposició coneixes una mica la realitat d'un ajuntament, però no acabes de viure-la tan directament; ara això ha canviat, el projecte conjunt que vàrem pactar les formacions CiU i ERC és el que regeix la presa de decisions a l'Ajuntament.

Com s'ha trobat l'Ajuntament?

L'anterior equip de govern havia prioritzat determinades mesures i n'havia descuidat moltes altres. Ens caldrà necessàriament ser molt curosos amb l'estructura de personal, rendibilitzant les hores al màxim per evitar que el capítol de personal se'ns mengi l'Ajuntament. Ens cal millorar també el tracte envers el ciutadà. L'Ajuntament ha tornat a ser un espai de respostes i solucions; a més llarg o curt termini però en tot cas sempre de solucions. Durant aquests dies hem rebut conciutadans que mai havien estat ben tractats en aquest Ajuntament. Farem més o menys però de segur que canviarem la manera de fer i de ser de l'Ajuntament.

Valori el pacte amb ERC.

Ens augura un futur sòlid. La regidora Helga Pujol és una persona molt seriosa i una treballadora incasable al servei de Campdevànol. I és sobre la base del rigor i l'austeritat que hem bastit un pacte de govern que ens atorga a totes les parts confiança en el futur. Pel que fa a la resta de regidors del govern de Campdevànol, no cal ni dir que mantenen les ganes i la il·lusió que varen demostrar en campanya, amb el repte d'aprendre, com jo mateix, cada dia! Som una bona colla de companys al servei d'un projecte comú. Vull agrair-los a tots ells l'esforç i la dedicació.

L'exalcaldessa diu que un pacte entre el PSC i ERC no va ser possible únicament per motius personals. Què en pensa?

No entraré a valorar aquestes afirmacions, no em correspon. Només li puc garantir que el pacte CIU-ERC es fonamenta, més enllà de les persones, en una manera de fer i un projecte comú.

Desenvolupar la llei de barris és fonamental?

És important per reactivar el nostre nucli original, però no és l'únic projecte d'aquest mandat, n'hi haurà d'altres, no tan notables econòmicament però igualment importants Centrant-nos en la llei de barris, ara estem redefinint el projecte i ultimant alguns aspectes per iniciar-ne la materialització l'any que ve.

Quines són les altres prioritats del seu govern?

Entre les altres prioritats, s'inclou el suport inequívoc a empresaris i comerciants per millorar la nostra economia i augmentar el nombre de llocs de treball perduts arran de la crisi en els darrers quatre anys. És una altra prioritat avançar en el camp educatiu, reclamant la construcció del nou centre escolar del municipi. La llista de prioritats continua, però com a govern serem molt sensibles a aquests dos eixos, l'economia i l'ensenyament.

La futura variant, el tren... Hi treballen d'una manera específica?

Són temes a mitjà i llarg termini però hi treballem i hi treballarem. Pel que fa al tren, vaig poder participar ja en una reunió dels denominats alcaldes del tren amb el conseller Recoder; entre tots farem pinya per seguir reclamant millores a la línia Barcelona – la Tor de Carol. Per Campdevànol la connexió ferroviària és absolutament indispensable per seguir connectats al món i sobretot amb Barcelona.

Què tenen previst per afrontar la crisi de recursos?

La junta de govern aprovarà un pla d'austeritat i eficiència que ens ha de permetre reduir notablement la despesa fixa del consistori. L'austeritat s'ha de notar. Serem molt exigents a fi de garantir despeses absolutament supèrflues. D'aquesta manera farem front a la crisi de recursos que té i tindrà l'Ajuntament arran principalment de la davallada d'ingressos procedents d'altres administracions i de la reducció de la recaptació en determinats impostos.

Què li suposa com a alcalde presidir un ajuntament d'un municipi on hi ha l'hospital comarcal i una empresa com Comforsa que dóna feina a molta gent del poble? L'Ajuntament ha d'articular algun tipus de política específica?
Durant aquestes primeres setmanes m'he pogut entrevistar ja amb el president de la fundació privada de l'hospital, Jaume Vilarrasa, per conèixer la situació exacta del nostre centre hospitalari, en la mesura que en sóc el vicepresident. I he pogut mantenir una bona conversa amb Eduard Jaklitsch, el nou director general de l'empresa Comforsa. A ambdós els he traslladat el compromís de la corporació amb el seu futur, en la mesura que apleguin un gran nombre de llocs de treball. L'Ajuntament farà tot el que estigui a les seves mans per garantir la contínua millora dels serveis que presta l'hospital, i oferirà a la gerència i al patronat tota la seva col·laboració per continuar treballant en aquest centre que ha esdevingut un referent a Catalunya. Pel que fa a Comforsa, l'Ajuntament cooperarà amb la direcció en tot allò que pugui afavorir la seva expansió.

k

L'entrevista sencera a www.avui.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona