Administracions

el masnou

Rebaixen el sou dels edils, però n'augmenten el cost

L'increment de la dedicació centra les crítiques de les forces de l'oposició

El govern del Masnou, de CiU i ERC, va aprovar ahir els punts principals de l'organització del consistori, entre els quals hi ha el dels sous dels regidors, que es rebaixen un 2,5% en el cas dels representants del govern que tenen dedicació i un 5% pel que fa a la resta. “Els sous amb dedicació són a la banda baixa respecte d'altres ajuntaments”, va argumentar el primer tinent d'alcalde, Jaume Oliveras (ERC).

La polèmica, però, va estar marcada per la voluntat del govern d'incrementar el nombre de membres del govern que es dedicaran, de manera exclusiva o parcial, a tasques municipals. Concretament es passa de tres dedicacions i mitja (350%) a gairebé cinc (491%), cosa que sí que es transforma en més diners destinats a sous de càrrecs polítics del govern. Uns 15.000 euros més, que poden arribar a ser 40.000 amb els costos de la Seguretat Social.

Tant el PSC com ICV-EUiA i el GIM van centrar en aquest increment el seu argument per al vot contrari. Per la seva banda, l'alcalde, Pere Parés (CiU), va indicar que l'augment del nombre de dedicacions no respon a qüestions derivades del pacte polític sinó que pretén reforçar àrees com ara les de Promoció Econòmica, Ensenyament o Serveis Municipals. El PP, a l'oposició, va votar-hi a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona