Administracions

administracions

L'alcalde de Premià, Miquel Buch, probable president de l'ACM

Relleu Ocuparia el lloc de Salvador Esteve, que marxa a la Diputació de Barcelona, però la decisió s'ha de sotmetre a l'assemblea de l'ens municipalista

El regidor de Vilassar de Mar Joan Roca serà diputat provincial

Ball de noms i càrrecs a CiU del Maresme. Segons han informat fonts de la federació nacionalista a la comarca, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, podria ocupar en breu la presidència de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entitat que representa el 95% dels ens locals del país. Buch substituiria d'aquesta manera l'actual màxim representant de l'ACM i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, que el pròxim dia 15 serà nomenat president de la Diputació de Barcelona.

Segons ha pogut saber aquest diari, l'alcalde de Premià de Mar seria el candidat de CiU –partit que lidera políticament l'ens–, però la decisió definitiva s'hauria de sotmetre al parer de l'assemblea de l'ACM, en què estan representats tots i cadascun dels ens locals consorciats. Encara no hi ha una data fixada per a aquesta reunió assembleària, però els estatuts marquen que s'ha de convocar, com a màxim, en el termini de sis mesos després de la constitució dels ajuntaments. La imminent designació d'Esteve fa preveure que l'ACM no esgotarà el termini per elegir el seu nou president. L'ACM i la Federació Catalana de Municipis (FCM) –més afí al PSC i que presideix l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos– són les dues grans organitzacions que defensen els interessos locals a Catalunya.

Buch és, des del 2008, el president del Fòrum de Joves Regidors de l'ACM i, per tant, forma part del comitè executiu de l'associació. En cas que es confirmés el nomenament, Buch seria la segona persona del Maresme que dirigeix aquest ens des de la seva fundació, el 1981, ja que a mitjan dècada dels vuitanta, l'aleshores alcalde del Masnou, Josep Azuara, també en va ser el president. Aquest diari es va posar en contacte ahir amb l'alcalde de Premià de Mar, però aquest va declinar fer declaracions.

No serà a la Diputació

El que ja és totalment segur és que l'alcalde premianenc no serà designat diputat provincial, com s'havia informat inicialment des de la direcció de CiU al Maresme. El seu lloc a la Diputació de Barcelona, l'assumirà el primer tinent d'alcalde de Vilassar de Mar, Joan Roca. El vilassarenc serà així el primer representant maresmenc d'Unió que ocupa una cadira a l'ens supramunicipal. “Aquest serà un nou repte, una nova responsabilitat i un nou compromís”, va manifestar Joan Roca ahir. El futur diputat va assegurar que, des de la seva posició, “s'intentarà defensar la comarca al màxim”, tot i que va admetre que encara no sabia quina àrea tindria assignada dins l'ens supramunicipal. Joan Roca, però, va reconèixer que “tot i estar en un moment difícil”, a causa de la conjuntura econòmica, el fet que CiU governi per primera vegada la Diputació “farà més fàcil mirar de poder destinar més recursos per a la comarca”.

Roca acompanyarà així els alcaldes maresmencs de CiU Joan Carles Garcia i Joaquim Ferrer, que com Roca és de Vilassar de Mar. Aquesta coincidència no ha agradat gaire a altres municipis, que també aspiraven a tenir representants a la demarcació. “Entenc que hi hagi gent que estigui molesta, però és una decisió d'Unió que respectem”, va assegurar ahir el president de CDC al Maresme, Xavier Badia. Per la seva banda, el president comarcal en funcions d'UDC, Guillem Aresté, explica que Roca va ser escollit “pel seu perfil professional” i considera circumstancial que sigui de Vilassar de Mar. “Som una federació, però som dos partits diferents”, va al·legar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona