Administracions

L'opinió

Pensant en les persones

Biblioteca Via Alexandra. Intervenció a la plaça Jonqueres. Perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell (metro). Pista coberta d'atletisme de Catalunya. Pavelló d'Esports del Nord. Reurbanització de la plaça Patró Agulló. Centre d'assistència primària del Sud. Nou local de l'associació veïnal de Torreguitart. Construcció de la nova ronda Oest. Reurbanització de la plaça Avets. Biblioteca del Sud. Rehabilitació i ampliació del camp de futbol a Merinals. Escola bressol Creu Alta. Urbanització del paratge d'en Romeu i construcció d'un nou centre cívic a Torre Romeu. Remodelació de la plaça del Pi. Reurbanització de la plaça Comtal. Construcció del centre cívic a Can Llong. Centre formatiu i ocupacional a la Fàbrica Molins. Recuperació del Vapor Pissit. Reurbanització de la plaça Mestre Planas. Ampliació de la Fira Sabadell. Segona fase de rehabilitació del barri de Can Deu. Nou local de l'associació de veïns a Covadonga. Promocions d'habitatges de protecció oficial de venda i de lloguer als barris de Poblenou, Torre Romeu, Can Puiggener, Can Llong, Can Rull, entre d'altres.

Podríem continuar aquesta llista d'actuacions realitzades, en matèria d'equipaments i espais públics, en els últims mesos a la ciutat pel conjunt de l'administració (Ajuntament, Diputació, Generalitat i Estat) i completar-la amb l'augment de la despesa corrent en polítiques de serveis socials, educació o formació ocupacional, però no és aquesta la intenció de l'article.

Els últims 10 anys Sabadell ha generat una gran plusvàlua i podem afirmar que bona part d'aquesta ha retornat a la ciutadania per la via de l'ampliació i millora dels serveis, la construcció de nous d'equipaments (se n'han construït una mitjana de 4,5 a l'any) o la urbanització de molts espais públics com mostràvem abans. És a dir, el govern liderat per l'alcalde Manuel Bustos ha garantit que l'època de bonança econòmica tingués un reflex immediat en el benestar ciutadà, per tant, que s'equilibrés amb més qualitat de vida, i un sistema de cobertura social molt més ampli, per al conjunt dels ciutadans.

Però què ha de passar en el moment en què sabem que durant els propers anys no es generarà una nova plusvàlua i que els creixements seran, en tot cas, molt moderats? Quines respostes té el govern de Sabadell per garantir el nivell de qualitat dels serveis impulsats? Quin és el nostre escenari futur? Com hi arribarem?

En aquests últims anys hem ampliat el servei de formació ocupacional del Vapor Llonch i s'ha construït la Fàbrica Molins, aquests serveis són la base del reciclatge professional de molts ciutadans, el punt on trobar algunes oportunitats de futur. També s'han incrementat les partides i el nombre de professionals en serveis socials amb l'ampliació de les ajudes alimentàries, assessorament en economia domèstica, o en el nombre de serveis d'assistència domiciliària a la gent gran. Són dades objectives: Serveis Socials tenia un pressupost l'any 2007 de set milions i mig d'euros i l'any vinent superarà els quinze milions; i Educació passa de set milions a prop de quinze.

És amb aquestes dades quan fem visible de quina manera part de l'esforç de retorn d'aquest gran benefici col·lectiu s'ha fet també amb cohesió social i assistència als sectors més desfavorits. No és un discurs, els números són concloents. És la voluntat de crear confiança i reforçar la xarxa bàsica de cobertura social.

Aquesta confiança també necessita perspectiva de futur, d'esperança. El pressupost actual aposta per les polítiques econòmiques per tal de generar les bases d'un futur creixement. Desenvolupar sòl industrial per tenir activitat industrial a Sant Pau de Riu-sec o Can Gambús és un aspecte fonamental per generar llocs de treball de diferent qualificació en els propers anys. Al mateix temps es treballa per ampliar i millorar la universitat dintre de la ciutat, es fan passes per crear un clúster alimentari i de la salut a l'entorn de la ciutat. I el que és més important, volem regenerar teixit industrial de comú acord amb els sectors econòmics i sindicals, el riu Ripoll n'és un primer exemple. Sabadell ha de recuperar perfil industrial, o no serà. Després del desenvolupament de la ciutat de serveis amb l'Eix Macià com a element més simbòlic hem d'incrementar el nostre pes industrial, la ciutat ha de recuperar el seu ADN i aprofitar les possibilitats d'una indústria lligada a la universitat, ben comunicada, i amb els valors afegits de ser a les portes de la capital de Catalunya. Tony Judt diu en el seu llibre pòstum El món no se'n surt que “la desigualtat és corrosiva i podreix la societat des de dins”. A la nostra ciutat hem ampliat serveis bàsics en els últims anys, incrementant equipaments i invertint en l'espai públic, ho hem fet sense augmentar la pressió fiscal per sobre de l'IPC, amb una contenció important del deute i, el que és més important, fixant els objectius de futur com ara la regeneració econòmica, la creació de llocs de treball, l'aposta per la formació i per la cohesió social. Perquè el govern encapçalat per l'alcalde Bustos pensa en les persones i treballa per un futur millor per a tots els sabadellencs i sabadellenques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona