Administracions

CASTELLAR DEL VALLÈS

Retirada la publicitat d'un prostíbul que es diu Sabadell

Els anuncis es podien trobar en dues de les cinc minideixalleries que hi ha a Castellar

CiU de Sabadell va alertar de l'ús inapropiat de la denominació

La presència, a Castellar del Vallès, de dos anuncis amb publicitat d'un prostíbul que utilitzava el nom de Sabadell ha provocat la polèmica, aquesta setmana, tant al municipi com a la ciutat veïna. En primer lloc, ICV de Castellar va denunciar la seva existència pel fet de fer referència, en el mobiliari urbà, a una activitat discriminatòria per a la dona, i dimarts CiU de Sabadell va emetre un comunicat en què palesava la mala imatge per a la ciutat que suposava la vinculació del seu nom amb un negoci d'aquest tipus.

Quan es va assabentar de la situació, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va trucar al seu homònim de Castellar, Ignasi Giménez, per demanar-li la retirada de la publicitat, que es va fer efectiva durant el dia d'ahir. El cas és que l'Ajuntament de Castellar ja n'havia iniciat els tràmits, però aquests no eren tan senzills perquè la concessió de les minideixalleries del municipi correspon a una empresa externa, en concret a Blipvert. Aquesta firma en té subcontractada una altra, que és la que gestiona la publicitat i que és la que va instal·lar els anuncis de la polèmica. De fet, en alguns dels cartells existents –hi ha cinc minideixalleries i, per tant, deu espais publicitaris– el que es busca és, precisament, empreses que es vulguin anunciar. Els dos anuncis que es van retirar estaven situats a la plaça Major i al principi de la carretera de Sabadell, just al davant de l'institut, cosa que va fer augmentar la indignació de CiU.

Qüestions del nom

L'Ajuntament de Sabadell va agrair ahir la celeritat amb què s'han retirat els cartells, però va lamentar que “alguns grups municipals –en referència a CiU– recorrin als mitjans per resoldre les situacions”. “El que no poden pretendre és que els fem la feina”, va respondre el convergent Antoni Font, que també va anunciar la intenció d'estar més a sobre de l'emplaçament dels prostíbuls, ja que el seu grup ha rebut “queixes de veïns”. Pel que fa a la utilització del nom, fonts municipals asseguren que “és incontrolable”, ja que “la denominació Sabadell no és propietat de l'Ajuntament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.