Administracions

sant vicenç dels horts

Denúncies encreuades per abusos sexuals i calúmnies a l'Ajuntament

Una empleada de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha denunciat per abusos sexuals el gerent de l'Institut Municipal de l'Esport, Adolfo Gómez. La dona, Pilar Caparà, l'acusa d'haver-la amenaçat d'acomiadar el seu fill, treballador de la piscina municipal, si no mantenia relacions amb ell. L'advocat del denunciat, però, nega les acusacions i assegura que el seu client ha denunciat per la seva banda el marit de Caparà, Julià Marquès, per calúmnies i amenaces. Marquès va ser regidor del consistori el mandat passat per un partit independent del qual va ser expulsat després.

Segons la denúncia de la dona, interposada a principi d'agost, Gómez va començar a assetjar Caparà, una dona de 52 anys que treballa a l'oficina d'atenció ciutadana, el 2007. Després, l'home va començar a trucar-li per fer-li proposicions, i a principi de l'any següent li va fer tocaments en un lavabo. Segons la versió de la dona, l'home va advertir a Caparà que el seu fill pagaria les conseqüències de la seva negativa a mantenir relacions amb ell.

Aquest fill, Julià Marquès, treballava des del 2007 a l'institut municipal que dirigeix Gómez, i va ser expedientat i castigat amb tres mesos de suspensió de feina i sou el 2008 per haver-se negat a recollir brutícia de la piscina municipal. Aquest any, la gestió d'aquest equipament ha estat externalitzada i se'n fa càrrec l'empresa Llop Gestió de l'Esport, que va acomiadar Marquès el 30 de juliol, és a dir, en una data pròxima a la interposició de la denúncia.

La dona no havia dit res al seu marit perquè tenia por que s'enfadés, segons la seva versió. L'Ajuntament tampoc estava assabentat de l'acusació. Cap portaveu municipal fa declaracions sobre el tema, i es limiten a dir que respecten la presumpció d'innocència de Gómez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.