Administracions

Veïns de la Roca de Malvet, a Santa Cristina, denuncien el mal estat dels carrers

El consistori defensa que ja han fet arranjaments els dos darrers anys i que en faran més a la tardor

El portaveu dels residents creu que calen més diners

Els veïns de la urbanització Roca de Malvet, una de les més poblades, i recepcionada, per part de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, estan molestos pel mal estat dels carrers. I un d’ells, Toni Sánchez, ha emprès una campanya a través de Facebook per pressionar el consistori perquè acceleri les millores de ferms i altres aspectes com ara la reparació de voreres, zones infantils o el desbrossament de camins veïnals que parteixen d’alguns vials, i que en molts casos depenen també del consistori.

Per Sánchez, impulsor del grup SOS Roca de Malvet, l’estat d’algunes vies és “tercermundista”, amb panots aixecats i l’asfalt aixecat per l’empenta inferior de les arrels dels pins de les parcel·les. Al tram inferior de l’avinguda principal, segregada en alguns trams per a l’entrada i sortida dels residents, el govern local defensa que ja va actuar en dues tongades en les anualitats 2019 –quan van destinar 39.519 euros a millorar la part inicial de l’accés, a tocar de la pineda del Suro de la Creu– i 2020 –amb 43.512 euros més per aplanar sotracs i repavimentar seccions dels carrers Riera de Malvet, pujada de Roca de Malvet i carrer Antonio Fernández Rillo. Amb vista a la tardor, des de l’Ajuntament avancen que hi ha 175.000 euros més consignats a paviments, a partir de l’octubre. I preveuen que el 2022 encara resti alguna cosa més a fer, dins d’un projecte global a quatre anys vista.

Per Sánchez, però, la partida de 175.000 euros a repartir entre el conjunt del municipi no serà suficient. I recorda que de moment en queden fora les voreres, zones verdes o esllavissaments com els produïts en finques privades arran de les fortes pluges d’inicis d’agost.

LES XIFRES

83.031
euros
ha invertit el govern de Santa Cristina el 2019 i el 2020 per arranjar la part baixa d’accés a la urbanització.
175.000
euros
més activaran passat l’estiu per avançar en trams superiors, per bé que els veïns dubten que en facin prou, repartits entre el conjunt de vials cristinencs.

El retorn de les ocupacions i consignar l’IBI

Sánchez avança que l’objectiu és organitzar els veïns per articular protestes, més enllà de les instàncies que ha cursat per la via oficial. I no descarta proposar consignar judicialment el pagament de tributs, com ara l’IBI, fins que es reasfaltin carrers –on han caigut motoristes i han tingut desperfectes vehicles– i arrangin voreres i espais. També alerta que hi ha hagut una nova ocupació il·legal d’un xalet, que el consistori diu tenir sota control de la policia i Serveis Socials, però temen que no es produeixi una nova onada similar a la que al 2016 va haver d’afronta l’anterior equip de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona