Administracions

Pla d’inversió de 13 milions a Girona, sense suports

El govern de Junts i ERC carrega contra la “pinça” PSC-Guanyem per votar-hi en contra i fa una crida a la “responsabilitat”

L’abstenció de Cs, que encara no ho té clar, el faria tirar endavant

L’equip de govern de Junts i ERC de l’ Ajuntament de Girona portarà al ple de demà una proposta d’inversions que s’han d’executar aquest any, “una injecció inaudita de 13 milions d’euros”, segons va assenyalar l’alcaldessa Marta Madrenas, sense el suport dels grups de l’oposició per tirar-ho endavant. Madrenas va carregar contra “la pinça que fan el PSC i Guanyem” per votar-hi en contra, una decisió que els van comunicar divendres a través d’un missatge de text. Junts (9 regidors) i ERC (4) governen amb tretze regidors, i l’aprovació d’aquest pla depèn dels catorze regidors de l’oposició: PSC (6), Guanyem (6) i Cs (2). Madrenas va assenyalar que tenien el pla d’inversions a punt per al ple del desembre, però que hi van voler treballar amb l’oposició. L’alcaldessa va remarcar que algunes de les “obres necessàries per a la ciutat” incloses en la llista d’inversions s’havien proposat a través de mocions del PSC i Guanyem. Madrenas va explicar que no havien anunciat les inversions per evitar que es pogués entendre “en clau partidista”. “No volem inflar el pit; només volem fer-ho”, va reblar.

L’oposició

Els socialistes van instar ahir l’equip de govern a “deixar sobre la taula la pobra proposta presentada i a plantejar uns pressupostos ben fets per donar solucions”. La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va demanar una “negociació seriosa” pels reptes de ciutat i que “no es busqui una sortida a mitges amb la trampa de voler aprovar inversions en asfaltatges i absolutament parcials per la porta del darrere”. Per la seva banda, Guanyem considera que la proposta d’inversions del govern “no s’adequa a la urgència que viu Girona”· Defineixen la proposta com a “erràtica” i exigeixen a Madrenas que presenti “un pla que s’adapti a la sortida de la crisi”. “Veient les partides, sembla que aquí no hi hagi hagut cap crisi i que no sigui necessari replantejar com afrontem el 2021”, va criticar la regidora Cristina Andreu. L’abstenció dels dos regidors de Cs faria tirar endavant les inversions. El portaveu de Cs, Daniel Pamplona, va explicar que manifestaran el seu vot demà en el ple. “Ara mateix està tot obert. No hi ha una posició clara, no tenim el vot definit”, va assenyalar. Pamplona va recordar que les partides “més polítiques” es van aprovar en els pressupostos del 2019, quan Guanyem hi va donar suport. “Si ells no assumeixen aquesta responsabilitat de ciutat, nosaltres ens manifestarem en el ple.” Sobre l’abstenció, va dir que valoren tots els escenaris.Es tracta d’un centenar d’actuacions per a la ciutat que s’han de posar a licitació –les més grans– i executar al llarg d’aquest any després que l’Estat espanyol permeti als consistoris sanejats destinar el romanent a inversions municipals. Madrenas va destacar la xifra “extraordinària” de 13 milions d’inversions per a aquest 2021. L’alcaldessa va recordar que aquestes inversions no estan vinculades a l’execució pressupostària.

LES FRASES

Ens va semblar inaudit. Nosaltres cercàvem l’acord, i el PSC i Guanyem no sabem què cerquen; el bé de la ciutat, no
Fem una crida a la responsabilitat i al canvi d’actitud del PSC i Guanyem en el ple de demà
Marta Madrenas
alcaldessa de girona
La inversió en habitatge de 2,5 milions d’euros mai s’havia dut a terme a la ciutat
Quim Ayats
VICEALCALDE DE GIRONA

Inversió en habitatge per a lloguer social i educació

El vicealcalde Quim Ayats va destacar de les inversions els 2,5 milions d’euros destinats a augmentar el parc d’habitatge social. “Mai cap govern de la ciutat havia tirat endavant una inversió en habitatge tan important”, va recalcar Ayats, per l’impacte que pot tenir en joves i famílies, ja que està pensat per a lloguer social. També s’han reservat 1,2 milions per a l’asfaltatge de carrers i carreteres de la ciutat. Hi ha una reserva d’1,1 milions d’euros per a l’enllumenat i de 250.000 euros per a diversos projectes urbanístics. Una altra inversió destacada són els 350.000 euros per a la comissaria de Santa Eugènia. També la reforma de l’Estació Jove, que és una “aposta pels joves i l’orientació laboral”. El vicealcalde Quim Ayats va reivindicar les inversions en equipaments educatius en el context actual, des de “canviar les finestres” fins a “pintar espais comuns” i “comprar mobiliari”. Pel que fa a l’àrea de Cultura, de la qual Ayats és regidor, destaquen els 250.000 euros previstos per al cinema Modern, en dues fases, i els 50.000 del projecte de la Casa de Cultura. En total, l’import és de 13.219.909.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona