Administracions

Palamós posa sobre la taula la reforma de tot el passeig

L’equip de govern ha mantingut els primers contactes amb Costes de l’Estat per definir-ne els límits

Aquest any es vol pensar com serà el procés participatiu

L’equip de govern de Palamós, d’ERC, ha posat sobra la taula la reforma integral del passeig Marítim, una de les grans assignatures pendents al municipi. Una proposta delicada perquè aniria lligada a la desaparició de bona part de l’aparcament de la platja a primera línia, tota la part que ara ocupa el vial de sorra que comunica amb la zona asfaltada, a tocar de l’estenedor de xarxes.

L’alcalde del municipi, Lluís Puig, diu que ja hi ha hagut els primers contactes amb l’administració de Costes per definir quins límits hauria de tenir el projecte, veure i analitzar totes les possibilitats. En tot cas, i segons Puig, una intervenció d’aquesta magnitud no es portarà a terme sense abans posar-la a consulta al conjunt de la població. Precisament, el procés participatiu per repensar aquest espai tan emblemàtic és un dels reptes de l’Ajuntament de Palamós per a aquest 2021. Un altre és l’acabament dels treballs del nou camí de ronda que ha d’unir el nucli urbà de Palamós, a la zona de les Pites, i la platja de Castell, amb un itinerari continu d’uns 3,5 quilòmetres.

LA FRASE

Un dels reptes d’aquest 2021 serà iniciar el procés participatiu per veure com haurà de ser
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)

L’estació d’autobusos i la Fosca

Els reptes continuen en superar l’equador d’aquest mandat, el segon d’ERC, i el primer sense socis, amb majoria absoluta. Segons Puig, una de les prioritats, a banda de la reforma integral del passeig, la nova estació d’autobusos, en la futura prolongació del carrer Enric Vincke. En l’últim ple es va aprovar un text refós de la modificació del pla d’ordenació municipal (POUM) en aquest sector, que ha de permetre posar a disposició els terrenys al Departament de Mobilitat de la Generalitat. Segons Puig, la nova estació hauria de ser una realitat aquest 2021. Un segon projecte són les obres de la segona fase d’urbanització de la Fosca; unes obres que afectaran uns àmbits on fa molts anys que hi ha una contundent intervenció: “Són actuacions que posen sobre la taula el dinamisme amb què afronten l’acció de govern, tot i situacions complicades i sobrevingudes com ara la pandèmia”, destaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona