Administracions

Actualització de l’ordenança de civisme de Figueres

Ni música ni acrobàcies al carrer i més control de la mendicitat

 L’actual normativa és del 2004

El ple de Figueres va aprovar per unanimitat al desembre modificar l’ordenança de civisme i convivència. A la pràctica, amb els canvis es busca adaptar a la realitat actual la normativa, que datava del 2004, i incloure-hi nous comportaments que no recollia i que ara poden ser objecte de sanció. Entre els més cridaners hi ha la limitació de la venda i consum d’alcohol als bars i restaurants entre les onze de la nit i les vuit del matí, i la prohibició que se’n vengui en botigues que obren de nit. També preveu sancionar aquells que toquin o posin música al carrer i els que facin acrobàcies o jocs d’habilitat amb monopatí, patí o similars fora dels espais habilitats per fer-ho. D’altra banda, prohibeix conductes que sota la seva aparença o sota “formes organitzades” suposin actituds coercitives o d’assetjament o bé impedeixin als ciutadans transitar lliurement. També prohibeix la mendicitat exercida amb acompanyament de menors o persones amb discapacitat, i fixa que els agents de l’autoritat podran intervenir de manera cautelar els mitjans utilitzats, així com “els fruits obtinguts” en el cas que sigui necessari. A més, introdueix la prohibició expressa de dormir en espais públics, i recorda que quan es tracti de persones en situació d’exclusió, els agents adoptaran les mesures necessàries; entre les quals, si cal, acompanyar-los als serveis on els puguin ajudar.

La modificació de l’ordenança manté la majoria d’articles i capítols previstos però n’incorpora també de nous en altres àmbits. Per exemple, en el relacionat amb focs i activitats pirotècniques, la pràctica d’acrobàcies a la via pública, i obliga al manteniment dels immobles “lliures d’insectes, rosegadors i al bon estat de neteja, salubritat i seguretat”, i entre molts altres aspectes prohibeix abocar aigua dels aparells de climatització en zones comunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona