Administracions

Asfalten una part del camí de terra que va des del nucli de Mont-ras fins a Fitor

Hi intervenen conjuntament els ajuntaments de Mont-ras i Forallac i l’ADF Gavarres Nord

Un dels trams preveu més de tres-cents metres d’asfaltatge

Els ajuntaments de Mont-ras i Forallac i l’ADF Gavarres Nord han començat els treballs de millora del camí que porta fins a l’ermita de Fitor. Una de les actuacions, de les dues que preveu el projecte, consisteix en l’asfaltatge d’uns 338 metres. Els criteris de l’actuació són el deteriorament, el fort pendent i la necessitat de tenir un bon accés pel tema de control d’incendis.

El camí objecte de l’actuació és un tram denominat de Mont-ras a Fitor, dins els termes municipals de Mont-ras i Forallac. Aquest transcorre en direcció est per zona boscosa; passa a tocar de can Mero Rius, el coll de la Boqueta i, en arribar a Pedra Blanca, canvia de municipi i entra dins de Forallac. Un cop dins el municipi de Forallac continua transcorrent per zona boscosa fins a passar a tocar de can Torroella i acaba a cal Carrony. Els treballs que s’hi porten a terme es fan en dues actuacions: la més impactant, d’uns 388 metres, i una segona, de 73 metres. Per això s’està fent una pavimentació amb formigó de 3,5 m que permet el pas de vehicles i camions, tant els vinculats a les explotacions forestals com els camions dels mitjans de prevenció i extinció d’incendis.

Irregularitats

El camí ara és de terra amb grans irregularitats i està en molt mal estat amb una amplada variable que va dels 4 als 8 metres. El camí presenta trams amb un fort pendent i trams en què discorre en zona amb obaga.

A causa d’aquesta situació, i segons la memòria del projecte, el camí presenta un estat molt erosionat que dificulta el transit. Puntualment s’hi han anat realitzant actuacions de millora a càrrec de l’ADF Gavarres Nord. En concret, l’any 2014 es va recuperar, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya, la franja de Puig Blanc –paral·lela a la de Puig Gros a sotavent de tramuntana– i, amb l’actuació subvencionada per la Diputació de Girona, es van estassar els laterals del camí.

L’any 2016, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya, es va repassar el camí al llarg de 4,05 km i, en una actuació puntual, es va pavimentar amb formigó al llarg de 100 m el canvi de rasant de la zona anomenada Pedra Blanca.

També es va executar la reobertura de la franja de desacceleració de Puig Gros de Fitor. Aquesta franja discorre per la carena que va des de Puig Gros fins a prop del paratge anomenat dels Aigualosos. Aquesta actuació va formar part dels treballs que es van fer amb caràcter prioritari en aquest sector de les Gavarres.

LA DATA

2016
ja es va fer una actuació,
que va consistir en una pavimentació d’uns cent metres de llarg.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona