Administracions

Tanquen l’accés a les gorgues de Canet d’Adri per massificació i incivisme

En el ban de l’alcalde es recorda la prohibició del bany a la riera i fer-hi acampada o pícnic

Per l’any vinent es plantegen fer pagar per accedir-hi

L’Ajuntament de Canet d’Adri va tancar l’accés ahir de manera immediata a les gorgues de la riera del municipi per massificació de visitants, i per tant sense poder respectar la distància de seguretat per prevenir el contagi de la Covid-19, però també per l’actitud incívica dels banyistes. L’alcalde de Canet d’Adri, Carles Espígol , en el ban que va signar ahir al matí, recorda la prohibició de banyar-s’hi, tal com s’estableix en l’ordenança municipal aprovada el 2014, en la qual també s’hi prohibeix el pícnic, fer-hi acampada, dur animals lliures, el foc, la pesca fluvial i tirar-se des del pont de la Torre. El paratge és un espai protegit.

L’aglomeració de gent a les gorgues de la riera de Canet és habitual cada estiu; però, segons reconeix Espígol, “no al nivell d’aquest any”. L’Ajuntament va contractar agents cívics per informar els visitants que no s’hi poden banyar; però, segons assenyala l’alcalde, “no els fan gaire cas i fins i tot s’hi encaren”. Els Mossos també estan alertats, remarca l’alcalde, però “fan el que poden”. L’alcalde denuncia també l’incivisme: “El que fa cada matí la brigada municipal és netejar les gorgues de brutícia; ens han trencat també els cadenats per accedir-hi; no respecten res.” Espígol remarca que el perfil de visitants a les gorgues fa que “els veïns del municipi no hi accedeixin”. També alerta de la perillositat de què no són conscients els banyistes, alguns dels quals es tiren des dels ponts, quan hi ha gorgues molt estretes. De cara a l’any vinent, l’Ajuntament es planteja fer pagar per accedir a les gorgues.

LES FRASES

Estan apilonats, s’encaren amb els agents cívics i han trencat cadenats; l’única solució ara és tancar els accessos
Cada matí la brigada municipal ha de netejar les gorgues de brutícia: els visitants no respecten res
Carles Espígol
alcalde de canet d’adri

Mesures de regulació a les gorgues

El Consorci de l’Alta Garrotxa va decidir, a mitjans juliol, reforçar la vigilància a Sadernes - Sant Aniol, per evitar aglomeracions. A Les Planes d’Hostoles van instal·lar des de mitjans juny un sistema de cita prèvia a través d’una aplicació que permet fer una reserva per banyar-se al riu. També s’ha reforçat la vigilància i el control per accedir-hi i evitar aglomeracions a la riera de Merlés, al seu pas pel Ripollès. Per altra banda, per no perjudicar al sector turístic, a Campdevànol s’ha decidit que només podran accedir al Torrent de la Cabana qui pernocti al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona