Administracions

Desbateig de l’avinguda Joan Carles I de Blanes, a la vista

El ple aprova una moció per fer efectiu el canvi a avinguda de la República que ja es va aprovar el 2018 i no es va concretar

Només Cs hi vota en contra i el PSC i el regidor no adscrit s’abstenen

El canvi de nom de l’avinguda Joan Carles I de Blanes, per passar a dir-se avinguda de la República, torna a estar sobre la taula. El consistori blanenc ja havia aprovat aquesta proposta el 2018, però no es va posar mai a la pràctica. El 2018, amb llavors l’alcalde Mario Ros (PSC), el bloqueig de la comissió municipal del nomenclàttor i l’oposició al canvi que van manifestar part dels veïns, van fer que aquella proposta quedés en un calaix. Ara, però, l’actual equip de govern, format per ERC i En Comú Podem, i que lidera l’alcalde Àngel Canosa, vol fer el pas.

El ple de Blanes va aprovar ahir una moció per demanar que s’investiguin els presumptes delictes del rei emèrit Joan Carles I, com han fet altres consistoris últimament. Aquí, però, la moció inclou un punt per “fer efectiva la retirada dels reconeixements a Joan Carles I al municipi, aplicant en primer lloc l’acord de canviar el nom de l’avinguda Joan Carles I pel d’avinguda de la República, segons moció aprovada pel ple del mes de març del 2018”. Junts –tot i ser a l’oposició– va donar suport a la moció, el PSC i el regidor no adscrit José Antonio Morcillo es van abstenir, i només el grup de Cs, qualificant la proposta de “xou” s’hi va oposar. Dues altres mocions es van aprovar per unanimitat: una, presentada pel PSC sobre l’Agenda 2030 i el programa d’objectius de desenvolupament sostenible, i una altra, presentada per les formacions de govern, sobre el Dia Mundial Contra la Tracta de Persones.

El ple es va celebrar de manera telemàtica. L’alcalde, Àngel Canosa, ho va justificar a l’inici i al final de la sessió recordant que la Covid-19 continua d’actualitat i fent referència al brot de contagis que s’havia fet públic el dia abans a l’empresa de recollida de residus i neteja Nora.

Tot i les precaucions a les quals va apel·lar, Canosa va dir que s’havia fet les proves PCR a les persones afectades i que, tot i l’índex elevat de positius a Nora, no hi ha persones ingressades.

L’espigó serà reparat a principi d’any

La reparació del dic de recer del port de Blanes, on el temporal Glòria va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller de 30 metres de llargada, s’enllestirà a principi del 2021. Aquesta és la previsió que van avançar ahir l’alcalde, Àngel Canosa, i el director de Ports, Joan Pere Gómez, arran d’una visita a les obres. Ports destina 2,4 milions d’euros a aquests treballs, que serviran per donar estabilitat al dic i també seguretat tant a les activitats portuàries com a les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona