Administracions

El Bisbat cedeix a Platja d’Aro una església

És la del Pla de Palol: fa dos anys es va dessacralitzar i serà un local social

El Bisbat de Girona i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro han signat el conveni per a la cessió al consistori per al termini d’un any de l’església del Pla de Palol, ara sense ús religiós, perquè hi pugui organitzar activitats culturals, veïnals i socials. L’acord preveu pròrrogues per períodes anuals, però les dues parts tenen la voluntat de pactar una adquisició definitiva de l’espai per l’Ajuntament en el termini d’un any a partir de la signatura del document a mitjan passat mes de juny.

El local, ara desafectat després de dos anys sense culte, és de planta baixa, té 121 metres quadrats i està vinculat a la construcció l’any 1994 de divuit habitatges de setanta metres quadrats de caràcter social a càrrec de la Fundació Família i Benestar Social del Bisbat de Girona en uns terrenys municipals cedits per l’Ajuntament amb la voluntat de compensar al seu moment la falta d’habitatge lliure i d’iniciativa privada a preus assequibles en el marc d’una població de marcat esperit turístic, seguint el mateix model que s’havia desenvolupat uns anys abans a Castell d’Aro –tenien un preu de venda d’uns cinc milions de pessetes, finançades per una hipoteca al 7% i amb un milió i mig d’entrada.

A partir d’ara doncs, el municipi i especialment la vila de S’Agaró guanyen un nou espai per a l’ús ciutadà, en un nucli mancat d’aquest tipus de local, ja que l’edifici de Ca La Generosa està destinat actualment al servei de Correos i els estudis i oficines de Televisió Costa Brava. L’Ajuntament en retirarà els elements religiosos i podrà fer-ne ús per a activitats que organitzi directament o bé cedir-lo a entitats i associacions locals, i n’assumeix totes les despeses corrents i ordinàries, i també de gestió, conservació i manteniment, tant de l’interior com de l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona